Javni poziv: Prijavite se i osvojite 10.000 KM za prvi biznis13.10.2020.

Glavni cilj projekta je doprinijeti povećanju zaposlenosti među mladima i to jačanjem preduzetničkih kompetencija i stvaranje uslova za njihovo samozapošljavanje

Investicije


Grad Banja Luka, Gradska razvojna agencija (CIDEA) i Inovacioni centar Banja Luka (ICBL) u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koga finansira Evropska unija, a realizuju GIZ, UNDP i MOR, upućuju drugi javni poziv osobama starosti od 18 do 35 godina, da se prijave za učešće na projektu jačanja preduzetničkih kompetencija i pokretanja startapa iz oblasti informacionih tehnologija i digitalnih i kreativnih industrija.

Iz Gradske razvone agencije naglašavaju da je projektom planirano organizovanje obuka iz preduzetništva za 100 kandidata, koji će izraditi poslovne planove za svoje ideje te će moći da ih kandiduju za finansijsku i nefinansijsku podršku. čime se stvaraju uslovi za povećanje broja novih preduzetnika i novih radnih mjesta.

  • Glavni cilj projekta je doprinijeti povećanju zaposlenosti među mladima i to jačanjem preduzetničkih kompetencija i stvaranje uslova za njihovo samozapošljavanje. U prvom krugu obuku je prošlo 40 kandidata i izabrano je osam poslovnih ideja, dok će u naredna dva biti odabrano još 60 kandidata za obuke, a 12 njih će dobiti dalju mentorsku i finansijsku podršku u iznosu od 10.750 KM po projektnoj ideji – naglašeno je iz Gradske razvojne agencije.

Obuke za 60 kandidata, će biti organizovane od oktobra do decembra 2020. godine, a održavaće se putem digitalnih platformi.

Za prijave i sva dodatna pitanja, zainteresovani se možete se obratiti lično u Gradskoj razvojnoj agenciji Banja Luka ili putem e-mail adrese prijave@cidea.org.

Kompletan javni poziv pogledajte OVDJE.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Draško Stanivuković

mayor

Općina

Banja Luka

Još iz kategorije:

Investicije

Uskoro otvaranje Centra za mlade i Centra za zdravo starenje u naselju Breka

Investicije

Nova velika investicija u materijalno-tehničke kapacitete JP “Vodokom”: Na dva kamiona postavljeni novi mašinski sistemi-nadogradnje u vrijednosti od 200.000 KM, stvoreni preduslovi za novi zamah u pogledu kvaliteta usluga prikupljanja, odvoza i deponovanja komunalnog otpada

Investicije

Izgradnja zgrade i pristupnog puta OŠ 'Mula Mustafa

Investicije

Nastavak projekta asfaltiranja saobraćajnice prema vodopadu Skakavac

Najnoviji:

Komunalni poslovi

Radovi u Rudarskoj ulici

Kultura i obrazovanje

Mostarska liska

Komunalni poslovi

Uređena još jedna putna komunikacija

Investicije

Potpisani Ugovori za realizaciju projekta putne infrastrukture u Gradu Živinice

Najpopularniji:

Događaji

Općina Centar proglašena najboljom lokalnom zajednicom kada je u pitanju transparentno finansiranje organizacija civilnog društva

Komunalni poslovi

Čišćenje šikare na lokalitetu Otoka - Meander

Komunalni poslovi

Obnovljeni brojni društveni domovi na području grada Zenica

Događaji

Gradsko vijeće Zenica u četvrtak razmatra 12 tačaka dnevnog reda