Poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata05.04.2021.

FINANSIJSKA PODRŠKA BORAČKOJ POPULACIJI

Javni pozivi i konkursi


Javni poziv je objavljen 2. aprila 2021. godine u listu „Dnevni avaz“ i na općinskoj web stranici: www.centar.ba  (rubrika Javni pozivi) i ostaje otvoren 15 dana. Na navedenoj web stranici mogu se pronaći sve potrebne informacije i elektronska verzija prijavne dokumentacije. 

Učešće u javnom pozivu je otvoreno za sva formalno registrovana udruženja boračke populacije sa područja općine Centar u skladu sa zakonskim propisima. Projekti za koje se traži finansijska podrška trebaju da se odnose na oblasti organizovanja edukativnih, kulturno-obrazovnih i sportskih aktivnosti i manifestacija, te njegovanje tradicija odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine. 

U tekstu javnog poziva su također navedeni i eliminatorni kriteriji ukoliko boračka organizacija nije dostavila finansijski i narativni izvještaj za odobrena sredstva u prethodnim periodima, ako projekat nije urađen u skladu sa odredbama javnog poziva, aktivnosti u projektu ne uključuju građane sa područja općine Centar ili boračka organizacija nije dostavila potpunu dokumentaciju.  Prijedloge projekata sa dokumentacijom potrebno je dostaviti u dva primjerka u štampanoj formi u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili lično na Protokol Općine Centar (Mis Irbina 1) sa naznakom „Za javni poziv za projekte boračke populacije“. Ukoliko aplikanti imaju neka dodatna pitanja mogu ih postaviti putem e-maila: mahira.susko@centar.ba. Pristigle projektne prijedloge će razmotriti i procijeniti Komisija za odabir projektnih prijedloga, a rezultati će biti objavljeni na web stranici i na oglasnoj ploči Općine Centar.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Srđan Mandić

mayor

Općina

Centar

Još iz kategorije:

Javni pozivi i konkursi

Nagradni konkurs za najbolje fotografije na temu “Boje mog mjesta”

Javni pozivi i konkursi

Registracija vakcinisanja protiv Covid-19 moguća i u mjesnim zajednicama

Javni pozivi i konkursi

Lista kandidata koji ispunjavaju i kandidata koji ne ispunjavaju uslove za subvencioniranje kamata za rješavanje stambenog pitanja mladih i refundiranju troškova ishodovanja rješenja o odobrenju izgradnje/urbanističke saglasnosti koja važi kao odobrenje za izgradnju

Javni pozivi i konkursi

Otvoren javni oglas za zakup poslovnih prostora u Starom Gradu

Najnoviji:

Komunalni poslovi

Do kraja naredne sedmice završetak radova na sanaciji Ulice Gorica

Privreda

Poslovna prilika: Virtuelni svjetski sajam namještaja i uređenja enterijera

Komunalni poslovi

Regulisanje rada trgovinskih, zanatskih i drugih objekata i službi

Investicije

Jednoglasno podržan budžet Općine Novi Grad Sarajevo za 2021. godinu u iznosu od 48.817.800 KM

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Vodovodna mreža

Javni pozivi i konkursi

Poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata

Događaji

Pogledajte TV hroniku Općine Stari Grad za mjesec oktobar

Događaji

Gradonačelnica Babić i predsjedavajući Fejzić uputili telegram saučešća povodom smrti Edhema Sirče