Stogodišnjica rođenja Zuke Džumhura i koncert posvećen Safetu Isoviću28.10.2020.

Organizatori događaja su JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Narodni univerzitet Konjic sa partnerima Zavičajni muzej Konjic i UK “Stari Grad“ Beograd.

Događaji


O Zuki Džumhuru govorit će Abdulah Sidran, Dijana Hadžizukić, Senadin Dino Begtašević, Jelena Zimonjić i Benjamin Mušinović. Putem online platforme organizatora koja će biti emitovana uživo, lične utiske sa posjetiocima podijelit će Dževad Karahasan, Mišo Marić, Irfan Mensur, Vida Ognjenović, Zehra Alispahić, Nenad Veličković, Jugoslav Vlahović, Alija Pirić, Milan Vlajičić, Esad Bajić, Ines Tanović, Dušan Petričić, Goran Samardžić, Damir Uzunović, Hadžem Hajdarević, Strahinja Strajo Krsmanović i Šejla Šehabović. Manifestacija ''Stogodišnjica hodoljupca'' bit će završena izložbom ''Zuko Džumhur'' autora i arhivara Safeta Hebibovića koja će se održati u Fotogaleriji Jelićeva s početkom u 20 sati. O izložbi će govoriti Muhamed Krnjić, Benjamin Mušinović i Dino Džumhur.

Organizatori događaja su JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Narodni univerzitet Konjic sa partnerima Zavičajni muzej Konjic i UK “Stari Grad“ Beograd. U subotu, 31. oktobra biće održan koncert  posvećen Safetu Isoviću,,Pjevaj Bosno pa me razveseli'' u svečanoj sali RKUD „Proleter“ sa početkom u 20 sati.

U programu pored Narodnog  orkestra  RKUD Proletera, nastupiće i  solisti Bahrija Hadžialić, Izeta Milišić, Mirsad Kulo i Namik Nizić. Povodom navedenih kulturnih dešavanja u srijedu 28. oktobra   biće organizovana konferencija za medije u Fotogaleriji Jelićeva, (Jelića broj 1) u 11 sati. Prisutnima će se obratiti Abdulah Sidran, Armin Omerović, direktor JUCKM, kao i predstavnici  RKUD “Proleter“. 

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Srđan Mandić

mayor

Općina

Centar

Još iz kategorije:

Događaji

Ured načelnika: Upriličen svečani prijem za Kakanjku Melihu Šehić, studenticu 6. godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i hafizu Kur'ana

Događaji

Gradonačelnik Kasumović poručio da je Grad Zenica prijatelj osobama sa invaliditetom

Događaji

Općina Centar proglašena najboljom lokalnom zajednicom kada je u pitanju transparentno finansiranje organizacija civilnog društva

Događaji

Čestitka za Dan Oružanih snaga BiH - 1.decembar

Najnoviji:

Donacije

Odobrena poticajna sredstva za 104 fizička lica (obrtnika) i sredstva su uplaćena na transakcijske račune obrtnika

Investicije

Rješavanje stambenog pitanja za pripadnike boračke populacije

Investicije

Dodijeljen građevinski materijal jednom povratniku

Komunalni poslovi

Prijavite nelegalni otpad i preuzmite aplikaciju

Najpopularniji:

Događaji

Grad Visoko prvi u BiH implementirao aplikaciju koja besplatno povezuje poslodavce i osobe koje traže posao

Komunalni poslovi

Most na Bijeloj

Komunalni poslovi

Uskoro završetak sanacije pristupne staze i stepeništa u Ulici Nusreta Fazlibegovića

Komunalni poslovi

Rekonstrukcija ulice Bistua Nuova ulazi u završnu fazu