Načelnik Bošković održao sastanak s veleposlanicom Kavalec02.10.2020.

Izbori u Stocu

Događaji


Načelnik općine Stolac, Stjepan Bošković razgovarao je s veleposlanicom Kathleen Kavalec, voditeljicom Misije OESS-a u BiH i Ioannisom Piliourisom šefom Ureda OESS-a u Mostaru.

Razgovarano je o izborima u Stocu, i pomalo specifičnoj situaciji gdje je od 28 prijavljenih političkih subjekata, njih 15 prijavljeno kao neovisni.

Načelnik je izvijestio veleposlanicu da je od toga 12 s bošnjačkim predznakom, gdje se ide s neovisnim kandidatima kako bi se s minimalnim brojem glasova po kandidatu pokušala dobiti većina u Općinskom vijeću. Također je zanimljiva situacija gdje su Bošnjaci kod prijave političkih stranaka dostavili 3600 potpisa, a znamo da je u Stocu onih koji imaju pravo potpisati liste  maksimalno 2800., opravdano izrazivši sumnju da im je netko u SIP-u dopustio neki način popisa koji nije vjerodostojan.

"U ovom se trenutku može reći kako se vrši pritisak na Središnje izborno povjerenstvo. To ne treba dopustiti, jer onda imamo opravdanu sumnju u regularnost izbora" rekao je Bošković.

Veleposlanica Kavalec je istaknula kako je Bosni i Hercegovini potrebna što hitnija reforma izbornog zakona, što će OESS i inicirati, te je naglasila značaj podrške Misije konstruktivnom dijalogu i zajedničkim inicijativama koje imaju za cilj promociju tolerancije i suradnje.

"Svjesna sam činjenice da je 2020. godina osjetljiva godina s obzirom na predstojeće lokalne izbore, kako u Mostaru gdje su bili onemogućeni, tako i u Stocu gdje je bilo problema na prethodnim lokalnim izborima, no pozivam sve lidere zajednica, u koje spadaju i vjerski lideri, da promoviraju i usmjere napore u kreiranje politike koja rješava stvarne svakodnevne probleme građana i jačaju zajednice u kojima žive", poručila je Kavalec u Stocu.

Na sastanku je razgovarano i o drugim tekućim problemima u općini,  trenutnoj COVID-19 situaciji te o lokaciji novog harema u Stocu.  Načelnik je istaknuo spremnost Općine da se konačno riješi pitanje harema, te da je Općina spremna pomoći Islamsku Zajednicu u sufinanciranju prilikom kupnje zemlje, ukoliko to bude adekvatna lokacija za harem, dok IZ Stolac treba predložiti plan i lokaciju  novog harema.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Stjepan Bošković

mayor

Općina

Stolac

Još iz kategorije:

Događaji

Organizovan prijem za 26 pripravnika

Događaji

Načelnik Hadžibajrić ugostio visoku delegaciju Grada/regije Konya

Događaji

Gradonačelnik Kasumović pozvao građane Zenice da ne posjećuju predizborne skupove, s ciljem sprječavanja širenja zaraze korona virusom

Događaji

Čestitka za Dan Oružanih snaga BiH - 1.decembar

Najnoviji:

Sport

Odbojkaši Ilidže postigli veliki uspjeh

Komunalni poslovi

Od sutra radno vrijeme Općine Centar od 7,30 do 16 sati

Događaji

„Dani domaćih proizvoda“ od 15. oktobra kod „Krajiške kuće“

Investicije

Izgradnja Edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Najpopularniji:

Događaji

Sjećanje na istaknute kakanjske antifašiste pred 8.april-Dan oslobođenja Kaknja: Miladin Dragić (1903-1944)

Kultura i obrazovanje

Aprilski upisni rok za prvačiće prilagođen epidemiološkoj situaciji

Kultura i obrazovanje

Maglajska biblioteka

Komunalni poslovi

Voda u lokalnom vodovodu Nahorevo nije za piće