Načelnik Hadžibajrić ugostio visoku delegaciju Grada/regije Konya06.04.2021.

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić primio je gradonačelnika prijateljskog Grada/regije Konya Uğura Ibrahima Altaya, te njegove najbliže saradnike, a razgovaralo se o izazovima koje je donijela pandemija korona virusa.

Događaji


Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić primio je gradonačelnika prijateljskog Grada/regije Konya Uğura Ibrahima Altaya, te njegove najbliže saradnike, a razgovaralo se o izazovima koje je donijela pandemija korona virusa.

Uğur Ibrahim Altay je veliki i dugogodišnji prijatelj Općine Stari Grad i njenih građana. Prije dolaska na uvaženu funkciju gradonačelnika Grada/regije Konya 2018. godine, Altay je obnašao funkciju načelnika Općine Selçuklu Konya, sa kojom se Općina Stari Grad bratimila 2011. godine. Zahvaljujući saradnji Starog Grada i Selçuklu-a realizovani su brojni značajni projekti u našoj općini, a najviše se izdvaja izgradnja Balkanskog mevlevijsko-istraživačkog centra na Kovačima 2013. godine. Općina Selçuklu Konya je u cjelosti finansirala projekat sa preko milion KM. Također Grad/regija Konya finansijski je učestvovala u izgradnji dječijeg igrališta za mališane iz vrtića „Bajka“ na Vrbanjuši. Igralište je sagrađeno i dato na upotrebu u decembru 2019. godine.

Iako je to već učinio pismenim putem, gradonačelnik Altay je iskoristio susret da načelniku Hadžibajriću lično čestita izbornu pobjedu i poželi mu puno sreće u četvrtom mandatu. Pandemija korona virusa pogodila je cijeli svijet, a najviše turizam i uslužne djelatnosti od kojih najviše žive Stari Grad i Konya. Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić, kao i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad dr.sc. Mirza Batalović upoznali su svoje kolege o brojnim mjerama koje je Općina Stari Grad poduzela kako bi pomogla i zaštitila svoje građane i privredu. Oba dužnosnika izrazila su nadu da će se situacija što prije normalizovati, što bi zasigurno otvorilo nove mogućnosti za saradnju i projekte. Pored gradonačelnika Altaya, delegaciju Grada/regije Konya su činili Ercan Uscu, generalni sekretar, Ahmet Demir, šef Odjeljenja za komunalne poslove, Hasan Huseyin Esferdiyar, šef Odjeljenja za investicije i gradnju, te Selim Yucel Gulec, šef Odjeljenja za kulturu, turizam i međunarodne odnose.

Grad/regija Konya ima površinu skoro kao čitava BiH, te je ekonomski i privredno jedna od najrazvijenih u Republici Turskoj. Nalazi se u centralnoj Anadoliji, oko 300 kilometara južno od glavnog grada Ankare, a dom je za više od dva miliona stanovnika.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Događaji

U OPĆINI JABLANICA ODRŽAN CERTIFIKACIJSKI AUDIT ISO STANDARDA 9001:2015

Događaji

Ured načelnika: Upriličen prijem za predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Tršće Mustafu Subašića

Događaji

Gradonačelnik Kasumović poručio da je Grad Zenica prijatelj osobama sa invaliditetom

Događaji

Ajnadžić uspješno riješio spor sa porodicom Buhač na trasi Prve transverzale

Najnoviji:

Kultura i obrazovanje

Maglajska biblioteka

Događaji

Prije 29 godina započela je opsada Sarajeva

Komunalni poslovi

Otvoren Centar za komunalne usluge na Dobrinji, moratorij na zapošljavanje onemogućio početak rada KJK preduzećima

Investicije

Potpisani Ugovori za realizaciju projekta putne infrastrukture u Gradu Živinice

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Podnesena apelacija Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine

Komunalni poslovi

U Ulici Danijela Ozme umjesto parkinga uređuje se prostor za pješake i odmor

Komunalni poslovi

Stanovnici Ulice Maria Mikulića dobili obnovljeno stepenište i pristupnu pješačku stazu

Komunalni poslovi

Proširenje ulične rasvjete