Značajna donacija za Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo08.12.2020.

Na molbu Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo, općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić dao je hitni nalog da se ovoj ustanovi isporuče zaštitne maske, rukavice i Covid-19 odijela.

Donacije


Na molbu Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo, općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić dao je hitni nalog da se ovoj ustanovi isporuče zaštitne maske, rukavice i Covid-19 odijela.

Na ovaj način povećat će se stepen sigurnosti uposlenika ovog Zavoda koji su u velikoj mjeri izloženi mogućoj zarazi koronavirusom. Kako nam je potvrdila Lejla Dizdarević, po ovlaštenju pomoćnica načelnika za civilnu zaštitu, općinski načelnik zadužio je ovu službu za hitnu nabavku i isporuku zaštitnih maski, rukavica i Covid-19 odijela Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo. Tim povodom danas su predstavnici Službe za civilnu zaštitu Općine Stari Grad, direktoru Zdravstvene ustanove zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, Anesu Taloviću uručili 10.000 zaštitnih maski, 1.500 zaštitnih rukavica i 20 Covid-19 odijela.

„Načelnik Hadžibajrić je svjestan koliko ste izloženi mogućnostima zaraze, da su vaše kolege konstantno na terenu i da djeluju kako u redovnim, tako i vanrednim okolnostima, te je zbog toga dao hitan nalog za kupovinu zaštitne opreme“, istakla je Dizdarević.

Talović se zahvalio načelniku Hadžibajriću na ovoj, kako je kazao značajnoj donaciji. „Ova pomoć nam mnogo znači. Za nas, ovo je jako teška situacija jer već duže vrijeme stvari ne funkcionišu dobro u Ministarstvu zdravlja Kantona Sarajevo, nema stalnog ministra, postoje problemi u logističkim službama. Zbog svega toga, mi smo prinuđeni da se snalazimo kako znamo, preko prijetelja, komesara.. Načelnik Hadžibajrić je prepoznao značaj ove ustanove u borbi protiv ove pandemije i neizmjerno smo mu zahvalni na tome“, poručio je Talović.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Donacije

Općina Centar nastavlja finansijski podržavati rad Roditeljske kuće

Donacije

U JZU Dom zdravlja Lukavac u saradnji sa Općinom Lukavac izvršena nabavka medicinske opreme

Donacije

Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 26 porodilja iz Centra

Donacije

Preduzeću „Pokop“ uručena specijalizovana mašina

Najnoviji:

Događaji

Pogledajte TV hroniku Općine Stari Grad za mjesec mart

Kultura i obrazovanje

Priča o Petru Simoviću

Javni pozivi i konkursi

Izvještaj o provedenom postupku javne nabavke - Izvođenje nepredviđenih i dodatnih radova na sanaciji objekta i izgradnji vanjskih sadržaja u okviru Centra za edukaciju sporti i rekreaciju "Safet Zajko"ad Sarajevo

Investicije

Mali biznisi: Četrdeset novih radnih mjesta pokrenuto uz podršku Općine Novi Grad

Najpopularniji:

Sport

Odbojkaši Ilidže postigli veliki uspjeh

Komunalni poslovi

Izgrađen vodovod do Bistrice, voda za 380 domaćinstava

Događaji

Broj sklopljenih brakova u Općini Novo Sarajevu zadržava isti trend u odnosu na prethodne godine

Događaji

Prva Omladinska konferencija u organizaciji Vijeća mladih FBIH