Otvoren novoizgrađeni stadion sa umjetnom travom i tribinama u naselju Vitkovac27.10.2020.

Otvaranje stadiona zbog pandemije koronavirusa upriličeno je uz prisustvo manjeg broja građana.

Investicije


Revijalnom utakmicom koju su odigrali mali fudbaleri Omladinskog fudbalskog kluba “Biser 96”  stavljen je u funkciju novoizgrađeni stadion sa umjetnom travom, tribinama i zaštitnom ogradom u naselju Vitkovac.  

Radi se o sportskom terenu koji će zamijenit stadion „Braća Kadić“ čije je uklanjanje planirano radi dovršetka IX transverzale, odnosno izgradnje njenog spoja sa ulicom Safeta Zajke. Zbog izgradnje IX transverzale, bilo je neophodno izmjestiti i ambulantu, koja će se nalaziti u objektu sportske dvorane uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina” u Boljakovom Potoku.   

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je da je u proteklom periodu na prostoru općine izgrađeno pet sportskih dvorana, sa dvoranom u školi „Umihana Čuvidina”, a koja bi trebala biti u funkciji od početka decembra, kada se obilježava Dan škole.

“To će sigurno biti najbolja dvorana koju ima neka škola u Bosni i Hercegovini, zbog brojnih sadržaja koje ima, a naselje je dobilo i jedno lijepo i kvalitetno igralište. Naša namjera je da sva naša naselja imaju dovoljno i sportskih i dječijih igrališta, kako bi se na kvalitetan način moglo provoditi slobodno vrijeme, i osigurali uslovi da bi buduće generacije mogle odrastati kroz igru i sport", kazao je načelnik Efendić.

Otvaranje stadiona zbog pandemije koronavirusa upriličeno je uz prisustvo manjeg broja građana naselja Briješće, Vitkovac i Boljakov Potok, te predstavnika OFK “Biser 96”, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Prisutnima se obratio i Almir Jusić, predsjednik Skupštine udruženja OFK „Biser 96“. Naglasio je da je stadion od izuzetne važnosti kako za školu fudbala, tako i za stanovništvo naselja Boljakov Potok i Briješće.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku i njegovim saradnicima koji su ispunili obećanje dato sredinom prošle godine, kada se razgovaralo o izgradnji zamjenskog stadiona. Kao što je poznato, naš stadion koji trenutno koristimo nalazi se na trasi IX transverzale i on će se rušiti. Udruženje OFK „Biser 96“ postoji već 24 godine, naš cilj je da okupljamo djecu i mlade, da razvijamo sport, jednu zdravu atmosferu u samom društvu”, istakao je Jusić.

On se zahvalio općinskom rukovodstvu na konstantnoj podršci kroz razna sufinansiranja, kao što je Memorijalni turnir „Smajo Šikalo“ i prepoznatljivi Biser - kup, koji se organizira već šest godina.

 

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Semir Efendić

mayor

Općina

Novi Grad Sarajevo

Još iz kategorije:

Investicije

Cycling Rural

Investicije

U Kakanj stiže novih 618.500 KM od vodnih naknada

Investicije

Počeli radovi na izgradnji Prve transverzale

Investicije

Sastanak Ćurić-Aćić: Potpisan ugovor o sanaciji putne infrastrukture u Petrovom Polju

Najnoviji:

Kultura i obrazovanje

Prijem viceprvaka svijeta Adnana Alagića u Općini Konjic

Komunalni poslovi

Stabilnije vremenske prilike pogoduju zamjeni instalacija iz tri pravca

Investicije

Dodijeljen građevinski materijal jednom povratniku

Komunalni poslovi

„Putarska služba“ vrlo aktivna po cijelom Starom Gradu

Najpopularniji:

Događaji

Pogledajte TV hroniku Općine Stari Grad za mjesec oktobar

Donacije

I pored umanjenih budžetskih sredstava podržat će se Udruženje penzionera Stari Grad

Komunalni poslovi

Na još tri lokacije postavljene solarne klupe sa naslonom

Komunalni poslovi

Uklonjeno više od 100 metara oštećenog asfalta u ulici Mraovac