Otvoren novoizgrađeni stadion sa umjetnom travom i tribinama u naselju Vitkovac27.10.2020.

Otvaranje stadiona zbog pandemije koronavirusa upriličeno je uz prisustvo manjeg broja građana.

Investicije


Revijalnom utakmicom koju su odigrali mali fudbaleri Omladinskog fudbalskog kluba “Biser 96”  stavljen je u funkciju novoizgrađeni stadion sa umjetnom travom, tribinama i zaštitnom ogradom u naselju Vitkovac.  

Radi se o sportskom terenu koji će zamijenit stadion „Braća Kadić“ čije je uklanjanje planirano radi dovršetka IX transverzale, odnosno izgradnje njenog spoja sa ulicom Safeta Zajke. Zbog izgradnje IX transverzale, bilo je neophodno izmjestiti i ambulantu, koja će se nalaziti u objektu sportske dvorane uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina” u Boljakovom Potoku.   

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je da je u proteklom periodu na prostoru općine izgrađeno pet sportskih dvorana, sa dvoranom u školi „Umihana Čuvidina”, a koja bi trebala biti u funkciji od početka decembra, kada se obilježava Dan škole.

“To će sigurno biti najbolja dvorana koju ima neka škola u Bosni i Hercegovini, zbog brojnih sadržaja koje ima, a naselje je dobilo i jedno lijepo i kvalitetno igralište. Naša namjera je da sva naša naselja imaju dovoljno i sportskih i dječijih igrališta, kako bi se na kvalitetan način moglo provoditi slobodno vrijeme, i osigurali uslovi da bi buduće generacije mogle odrastati kroz igru i sport", kazao je načelnik Efendić.

Otvaranje stadiona zbog pandemije koronavirusa upriličeno je uz prisustvo manjeg broja građana naselja Briješće, Vitkovac i Boljakov Potok, te predstavnika OFK “Biser 96”, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Prisutnima se obratio i Almir Jusić, predsjednik Skupštine udruženja OFK „Biser 96“. Naglasio je da je stadion od izuzetne važnosti kako za školu fudbala, tako i za stanovništvo naselja Boljakov Potok i Briješće.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku i njegovim saradnicima koji su ispunili obećanje dato sredinom prošle godine, kada se razgovaralo o izgradnji zamjenskog stadiona. Kao što je poznato, naš stadion koji trenutno koristimo nalazi se na trasi IX transverzale i on će se rušiti. Udruženje OFK „Biser 96“ postoji već 24 godine, naš cilj je da okupljamo djecu i mlade, da razvijamo sport, jednu zdravu atmosferu u samom društvu”, istakao je Jusić.

On se zahvalio općinskom rukovodstvu na konstantnoj podršci kroz razna sufinansiranja, kao što je Memorijalni turnir „Smajo Šikalo“ i prepoznatljivi Biser - kup, koji se organizira već šest godina.

 

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Semir Efendić

mayor

Općina

Novi Grad Sarajevo

Još iz kategorije:

Investicije

Sastanak Ćurić-Aćić: Potpisan ugovor o sanaciji putne infrastrukture u Petrovom Polju

Investicije

Uskoro otvaranje Centra za mlade i Centra za zdravo starenje u naselju Breka

Investicije

Novi mamograf za JZU "Kantonalna bolnica Goražde"

Investicije

Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici sačinio analizu pod nazivom “Vrednovanje podsticajnih programa privredi općine Kakanj i prijedlozi za unapređenja”

Najnoviji:

Kultura i obrazovanje

Mlada reprezentacija Starog Grada iz robotike se priprema za državno takmičenje

Kultura i obrazovanje

Turistička organizacija opštine Bileća ugostila grupu novinara iz BIH

Komunalni poslovi

Počinje sanacija ulice Hadžiabdinica na Širokači

Komunalni poslovi

Počela podjela kanti za prikupljanje otpada u Butmiru

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

U toku sanacija udarnih rupa na gradskim saobraćajnicama

Događaji

Politički subjekti s područja općine Jajce potpisali Izborni etički kodeks

Sport

Počelo Evropsko prvenstvo u taekwondou za kadete i kadetkinje

Komunalni poslovi

Sanirana Titova ulica uskoro postaje još sigurnija za pješake