VOGOŠĆANSKI BAZEN PONOVO U FUNKCIJI17.10.2020.

Vogošćanski bazen je od jučer u funkciji i stavljen je na raspolaganje građanima Vogošće i svima drugima koji su zainteresovani za njegovo korištenje.

Događaji


Bazen sa kupalištem, svlačionicama i kupatilima ima površinu od 850 metara kvadratnih, napunjen je vodom i svaki će dan u vremenu od 8 do 22 sata biti na raspolaganju plivačima. Bazen je od firme „Hayat“ zakupila Javna ustanova Kulturno sportski centar Vogošća, a otklonjeni su svi tehničkih problemi koji nisu dozvoljavali da bazen ranije bude u funkciji. Uskoro sa radom bazena kreće i rad škole plivanja za djecu, a u ovom prostoru planirane su i druge aktivnosti. Za funkcionisanje bazena Ministarstvo kulture i sporta osiguralo je 50.000 KM, Općina Vogošća je za tu namjenu u Budžetu predvidjela dodanih 50.000 KM, a ostatak sredstava će se obezbijediti putem sufinansiranja susjednih općina Ilijaš i Centar, koje će, također, koristiti usluge ovog bazena za potrebe škola plivanja, rekreativnog i sportskog plivanja.

Ponovo otvoreni bazen posjetio je Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima a zajedno sa njim prisutni su bili Kenan Alikadić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Elvir Kituša vd direktor JU KSC “Vogošća” te predstavnici firme “Hayat”. Prisutni su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo što je bazen konačno u funkciji i pozvali sve zainteresovane da koriste ponuđene usluge.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Edin Smajić

mayor

Općina

Vogošća

Još iz kategorije:

Događaji

Održan sastanak sa predstavnicama Udruženja civilnih žrtava rata

Događaji

Gradonačelnik Kasumović uručio vaučer u vrijednosti 100.000 KM Udruženju penzionera/umirovljenika Grada Zenica

Događaji

Potpisani Ugovori o dodjeli sredstava za podršku osnivanju poduzeća i početku poslovanja u okviru projekta kojeg provodi Udruženje trenera CEFE u BiH u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo

Događaji

U četvrtak druga vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar

Najnoviji:

Donacije

Odobrena poticajna sredstva za 104 fizička lica (obrtnika) i sredstva su uplaćena na transakcijske račune obrtnika

Događaji

Gradonačelnik Kasumović pozvao građane Zenice da ne posjećuju predizborne skupove, s ciljem sprječavanja širenja zaraze korona virusom

Komunalni poslovi

Proširenje ulične rasvjete

Događaji

Forum "Sarajevo Unlimited" u online formatu

Najpopularniji:

Događaji

Načelnik Mandić čestitao Svjetski dan Roma

Komunalni poslovi

Do kraja naredne sedmice završetak radova na sanaciji Ulice Gorica

Kultura i obrazovanje

Do kraja sedmice otvoren je likovni konkurs „Studentski dani 2020“

Komunalni poslovi

U mjesnim zajednicama Gornja Gračanica, Gradišće i Raspotočje realizovani projekti sanacije i asfaltiranja puteva