VOGOŠĆANSKI BAZEN PONOVO U FUNKCIJI17.10.2020.

Vogošćanski bazen je od jučer u funkciji i stavljen je na raspolaganje građanima Vogošće i svima drugima koji su zainteresovani za njegovo korištenje.

Događaji


Bazen sa kupalištem, svlačionicama i kupatilima ima površinu od 850 metara kvadratnih, napunjen je vodom i svaki će dan u vremenu od 8 do 22 sata biti na raspolaganju plivačima. Bazen je od firme „Hayat“ zakupila Javna ustanova Kulturno sportski centar Vogošća, a otklonjeni su svi tehničkih problemi koji nisu dozvoljavali da bazen ranije bude u funkciji. Uskoro sa radom bazena kreće i rad škole plivanja za djecu, a u ovom prostoru planirane su i druge aktivnosti. Za funkcionisanje bazena Ministarstvo kulture i sporta osiguralo je 50.000 KM, Općina Vogošća je za tu namjenu u Budžetu predvidjela dodanih 50.000 KM, a ostatak sredstava će se obezbijediti putem sufinansiranja susjednih općina Ilijaš i Centar, koje će, također, koristiti usluge ovog bazena za potrebe škola plivanja, rekreativnog i sportskog plivanja.

Ponovo otvoreni bazen posjetio je Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima a zajedno sa njim prisutni su bili Kenan Alikadić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Elvir Kituša vd direktor JU KSC “Vogošća” te predstavnici firme “Hayat”. Prisutni su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo što je bazen konačno u funkciji i pozvali sve zainteresovane da koriste ponuđene usluge.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Edin Smajić

mayor

Općina

Vogošća

Još iz kategorije:

Događaji

Gradonačelnik Helić posjetio firmu „Tursun-prom“

Događaji

Nogometna reprezentacija BiH ima apsolutnu podršku Grada Zenice i svih Zeničana

Događaji

Zasijedao Privredni savjet

Događaji

Općinski načelnik potpisao Sporazum o saradnji sa Udruženjem poslovnih žena u BiH

Najnoviji:

Događaji

Načelnik Bošković održao sastanak s veleposlanicom Kavalec

Kultura i obrazovanje

Podjela školske opreme

Događaji

Humanitarna akcija

Događaji

Emisija "Potez"

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Općina Centar zahtjeva od Ministarstva zdravstva KS izmještanje Zavod za bolesti ovisnosti sa Gorice

Poljoprivreda

Dani berbe grožđa u Brotnju

Komunalni poslovi

Prvi slučaj reinfekcije COVID 19

Investicije

Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici sačinio analizu pod nazivom “Vrednovanje podsticajnih programa privredi općine Kakanj i prijedlozi za unapređenja”