Gradonačelnik Kasumović uručio vaučer u vrijednosti 100.000 KM Udruženju penzionera/umirovljenika Grada Zenica08.10.2020.

Vaučer je dodijeljen u svrhu nabavke prehrambenih paketa za socijalno najugroženije penzionere

Događaji


Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uručio je danas vaučer u iznosu od 100.000,00 KM predsjedniku Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica Eminu Sijerčiću.

Riječ je o jednoj od mjera pomoći Grada Zenica ovoj populaciji.

Vaučer je dodijeljen u svrhu nabavke prehrambenih paketa za socijalno najugroženije penzionere.

Gradonačelnik Kasumović je istakao da je Grad Zenica u proteklom periodu podržao sve nevladine organizacije i udruženja.

"Osnovni problem je bio što je Grad prezadužen. Dosad smo uspjeli vratiti skoro 23 miliona KM duga i stabilizovati budžet. Našim penzionerima osim ove pomoći subvencioniramo karte za javni linijski prevoz. U planu je da povećamo izdvajanja za penzionere. Sredstva od 100.000 KM već su uplaćena na račun Udruženja", rekao je gradonačelnik Kasumović.

Naveo je da smatra kako su penzije u Bosni i Hercegovini nažalost izuzetno male.

Predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica Emin Sijerčić se posebno zahvalio gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenice na podršci.

"Gradonačelnik Fuad Kasumović i Gradska uprava su na vrijeme prepoznali težak materijalni i socijalni položaj penzionera u Gradu Zenica. Zahvaljujući njihovoj podršci, mi smo u mogućnosti da nabavimo i podijelimo oko 3.000 prehrambenih paketa za socijalno najugroženije penzionere, prije svega bolesne penzionere i penzionere s minimalnom penzijom", kazao je Sijerčić.

Naglasio je da od 78 općinskih/gradskih udruženja penzionera koja djeluju u Federaciji BiH, Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Zenica ima najveću podršku svoje lokalne zajednice.

"Nažalost moram istaći da nemamo nikakvu pomoć Zeničko-dobojskog kantona. Iako smo od Vlade ZDK tražili pomoć da jednom broju penzionera omogućimo banjsko liječenje, nismo dobili odgovor. Također, već dvije godine tražimo da se proširi esencijalna lista lijekova, ali ni taj naš zahtjev nije naišao na razumijevanje. Imamo i problem sa snabdjevanjem ogrjevom preko ŠPD ZDK. Uputili smo pismo i premijeru Vlade ZDK i još nekim zvaničnicima, ali nismo dobili pomoć. Veoma smo zahvalni za pomoć koju nam pružaju gradonačelnik Kasumović i Gradska uprava. Ovo nije prva pomoć koju smo dobili. Ranije smo dobili sredstva za nabavku informatičke opreme, uručeni su nam prehrambeni paketi s ciljem ublažavanja teške materijalne situacije starijih izolovanih osoba izazvane pandemijom korona virusa. Dobili smo i šahovske garniture i domine za naše klubove. Naša saradnja sa Gradonačelnikom i Gradom Zenica je stalna", zaključio je predsjednik Udruženja Emin Sijerčić.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Fuad Kasumović

mayor

Općina

Zenica

Još iz kategorije:

Događaji

Grad Bihać potpisao Deklaraciju "Grad/Općina bez brana"

Događaji

Sjećanje na istaknute kakanjske antifašiste pred 8.april-Dan oslobođenja Kaknja: Melenta Bošnjak (1911-1943)

Događaji

Pogledajte TV prilog sa potpisivanja Ugovora o finansijskoj pomoći Udruženju penzionera Stari Grad

Događaji

Općinski načelnik potpisao Sporazum o saradnji sa Udruženjem poslovnih žena u BiH

Najnoviji:

Kultura i obrazovanje

NOVO IZNENAĐENJE ZA NAŠE NAJMLAĐE IZ JU CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Događaji

Ajnadžić uspješno riješio spor sa porodicom Buhač na trasi Prve transverzale

Događaji

U OPĆINI JABLANICA ODRŽAN CERTIFIKACIJSKI AUDIT ISO STANDARDA 9001:2015

Komunalni poslovi

Sanirana Titova ulica uskoro postaje još sigurnija za pješake

Najpopularniji:

Kultura i obrazovanje

Obavijest o uplati I rate stipendije za nadarene studente za akademsku 2020/2021. godinu

Komunalni poslovi

Asfaltira se Ablagijin sokak

Događaji

Prijm stranaka na otvorenom

Javni pozivi i konkursi

Obavijest za učenike srednjih škola: Općina Kakanj refundira troškove prevoza