Rješavanje stambenog pitanja za pripadnike boračke populacije13.10.2020.

U općinskom budžetu za 2020. godinu za tu namjenu obezbijeđeno je preko 700 hiljada konvertibilnih maraka

Investicije


Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je sa direktorom Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirzom Emirhafizovićem protokol kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja 30.000 maraka Fondu, a u svrhu rješavanja stambenog pitanja za članove porodica šehida, poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobiliziranih boraca i prognanih osoba.

Imajući u vidu težak ekonomsko socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu društva za njihove brojne probleme i potrebe, Općina Centar Sarajevo u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, dugi niz godina redovno iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila potporu i razne vrste pomoći.

 

 

U općinskom budžetu za 2020. godinu za tu namjenu obezbijeđeno je preko 700 hiljada konvertibilnih maraka.

 

 

Načelnik Ajnadžić je prilikom potpisivanja protokola kazao da će Općina Centar u skladu sa mogućnostima nastaviti izdvajati sredstva za ovu namjenu.

 

 

-Nažalost mnogo je pripadnika boračke populacije koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, a ima i slučajeva kada oni koji su branili i odbranili ovu državu nemaju krov nad glavom. U cilju trajnog rješavanja stambenog pitanja za pripadnike boračke populacije i njihove porodice u budžetu smo izdvojili ova sredstva, a namjeravamo sa ovim vidom podrške nastaviti i dalje, istakao je Ajnadžić.

 

 

Direktor Emirhafizović izrazio je zahvalnost načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na kontinuiranoj podršci boračkoj populaciji.

 

 

Potpisivanju ugovora u ime Općine Centar prisustvovali su i šef Kabineta Fahrudin Kurtović i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Nedžad Ajnadzić

mayor

Općina

Centar

Još iz kategorije:

Investicije

Adaptacija sala za tjelesni odgoj u osnovnim školama „Čengić Vila I“, „Grbavica I“ i „Hrasno“

Investicije

Javni poziv izmjene

Investicije

Sufinansiranje stanova

Investicije

Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici sačinio analizu pod nazivom “Vrednovanje podsticajnih programa privredi općine Kakanj i prijedlozi za unapređenja”

Najnoviji:

Kultura i obrazovanje

Općina će finansijski podržati Olimpijski muzej u Sarajevu i galeriju „Preporod“

Kultura i obrazovanje

Maglajska biblioteka

Komunalni poslovi

USKORO Asfaltiranje i uređenje Zdene

Investicije

Cycling Rural

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Novo igrališta

Investicije

Podrška obrtima i starim zanatima

Događaji

Gradonačelnik Kasumović pozvao građane Zenice da ne posjećuju predizborne skupove, s ciljem sprječavanja širenja zaraze korona virusom

Kultura i obrazovanje

U Širokom Brijegu predstavljen roman "Lipe mostarske"