Politički subjekti s područja općine Jajce potpisali Izborni etički kodeks09.10.2020.

Svečanu ceremoniju protpisivanja Izbornog etičkog kodeksa Misija OSCE-a u BiH organizovala je u saradnji sa općinama i Općinskim izbornim komisijama

Događaji


Jučer su u Jajcu u prisustvu predstavnika Misije OSCE-a u BiH i članova Općinske izborne komisije predstavnici političkih partija, koalicija i nezavisni kandidati potpisali Izborni etički kodeks za općinske odbore političkih partija, koalicije i nezavisne kandidate koji učestvuju na Lokalnim izborima 2020. godine.

 
Uz želju da predizborni period i sam tok izbornog procesa proteknu uz poštivanje demokratskih principa, uvažavanja drugih i poštivanja propisa i pravila koja regulišu izborni proces u BiH prisutne su pozdravili NJ.E. Dmitry Iordanidi, zamjenik šefice Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Zorica Marić predsjednica Općinske izborne komisije Jajce.
 
Svečanu ceremoniju protpisivanja Izbornog etičkog kodeksa Misija OSCE-a u BiH organizovala je u saradnji sa općinama i Općinskim izbornim komisijama. Kodeks je izrađen na osnovu prijedloga dobijenih od lokalnih zvaničnika i organizacija civilnog društva iz 24 lokalne zajednice, koje učestvuju u ovoj inicijativi, uključujući i Općinu Jajce.
 
Misija OSCE-a u BiH vjeruje da veće poštivanje principa navedenih u izbornom etičkom kodeksu može biti učinkovit način za sprječavanje političkih kampanja usmjerenih na podjele i omogućiti poštenu političku utrku. 
 
Politički subjekti, s područja općine Jajce, koji su u skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine ovjereni za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine, svojom slobodnom voljom potvrđenom potpisima ovlaštenih predstavnika, danas su prihvatiti i potpisati Izborni etički kodeks političkih subjekata koji učestvuju na Lokalnim izborima 2020. godine. Na predstojećim lokalnim izborima ove godine za općinu Jajce učestvuju četiri kandidata za načelnika i 15 političkih subjekata za Općinsko vijeće.
 

Zbog situacije uzrokovane korona virusom potpisivanje je organizovano uz poštovanje propisanih mjera. Iz ovih razloga ceremoniji potpisivanja prisustvovao je samo po jedan predstavnik političkih partija, koalicija i nezavisnih kandidata.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Edin Hozan

mayor

Općina

Jajce

Još iz kategorije:

Događaji

Obilježavanje Dana grada Sarajeva: Delegacija Općine Stari Grad položila cvijeće na više lokacija

Događaji

Civilna zaštita u obilasku: Vatrogasci na oprezu, Dom zdravlja ima dovoljno testova, policija na terenu i prati stanje

Događaji

Pred Dan državnosti BiH – Kakanjski antifašisti su dali veliki doprinos u stvaranju uslova za obnovu državnosti BiH (serijal priča): Melenta Bošnjak (1911-1943)

Događaji

Gradonačelnica Babić i predsjedavajući Fejzić uputili telegram saučešća povodom smrti Edhema Sirče

Najnoviji:

Investicije

Načelnik Hadžibajrić: Sljedeće godine gradimo još jednu zgradu za djecu bez roditelja i socijalno ugrožene porodice

Komunalni poslovi

Uskoro završetak radova na izgradnji stajališta u Ulici Patriotske lige

Događaji

Od 2017. godine odobreno 113 zahtjeva za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje

Komunalni poslovi

Završni radovi na asfaltiranju 700 metara puta u ulici Bistua Nuova

Najpopularniji:

Javni pozivi i konkursi

Poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata

Komunalni poslovi

Asfaltira se Ablagijin sokak

Događaji

Broj sklopljenih brakova u Općini Novo Sarajevu zadržava isti trend u odnosu na prethodne godine

Komunalni poslovi

Grad Zenica daje u zakup 24 poslovna prostora