Općinski načelnik potpisao Sporazum o saradnji sa Udruženjem poslovnih žena u BiH08.10.2020.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović potpisao je, 06.10.2020. godine, Sporazum o saradnji sa Udruženjem poslovnih žena u BiH, koje zastupa Aida Zubčević.

Događaji


Sporazum je potpisan na osnovu Izjave o partnerstvu između Općine Zavidovići i Udruženja poslovnih žena u BiH, a namijenjen je stvaranju uslova za saradnju u primjerima i oblastima od zajedničkog interesa, na implementaciji projekta „Osnažene žene za snažne zajednice / Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH”.

Cilj ovog sporazuma je stvaranje i uspostavljanje saradnje između potpisnica, kojom su predviđena razmjena znanja i zajedničkih aktivnosti i resursa.

Nakon potpisanog Sporazuma, upriličeno je Savjetovanje za poduzetnice u Zavidovićima, na koje se odazvao veliki broj žena, koje su dobile podršku i od Općinskog načelnika Dr. sci. Hašima Mujanovića.

Cilj Savjetovanja je bio da se identifikuju specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena, te predlože i implementiraju aktivnosti u skladu sa identificiranim potrebama, a u suradnji sa Općinom Zavidovići. Pristune su upoznate sa mogućnostima za unaprjeđenje vlastitog poslovanja, rada i života koje nude institucije FBiH, Gender Centar FBiH ali i Udruženje kroz svoje programe i aktivnosti.

Prilikom savjetovanja kroz razgovor sa prisutnima uradila se analiza trenutnog stanja u lokalnoj zajednici, ali su istovremeno promovisani pozitivni primjeri iz Zavidovića ali i drugih mjesta u FBiH.

Na Savjetovanju su identificirane liderice koje su spremne aktivno učestvovati u Klubu za podršku poduzetništva žena, te je ovo Savjetovanje ujedno i inicijalni sastanak Kluba.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašima Mujanović izrazio je veliko zadovoljstvo potpisanim Sporazumom i održanim Savjetovanjem, te je istakao da će pružiti podršku Udruženju uz želju da ono doprinese porastu broja poduzetnica i rastu poslovnih subjekata koje one pokreću i vode.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Hašim Mujanović

mayor

Općina

Zavidovići

Još iz kategorije:

Događaji

Čestitka za Dan Oružanih snaga BiH - 1.decembar

Događaji

Ured načelnika: Upriličen svečani prijem za Kakanjku Melihu Šehić, studenticu 6. godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i hafizu Kur'ana

Događaji

Nastavak projekta uređenja Bijele sobe u znak sjećanja na 1.600 ubijene djece opkoljenog Sarajeva

Događaji

Pogledajte TV hroniku Općine Stari Grad za mjesec oktobar

Najnoviji:

Događaji

VOGOŠĆANSKI BAZEN PONOVO U FUNKCIJI

Događaji

Promovisani rezultati programa Omladinske banke Zenica

Kultura i obrazovanje

Donosimo pozitivnu priču iz Busovače

Događaji

Prije 29 godina započela je opsada Sarajeva

Najpopularniji:

Sport

Općina Hadžići pomogla Košarkaški savez BiH sa 5.000 KM

Investicije

Vlada KS i EBRD zajedno implementiraju projekte vrijedne 108 miliona eura

Komunalni poslovi

Sanirane devastirane ploče i oštećenja u Aleji ambasadora

Kultura i obrazovanje

Prijem za članove Beogradskog omladinskog narodnog orkestra BONO i maestra Slavka Mitrovića