Održan sastanak sa predstavnicama Udruženja civilnih žrtava rata02.10.2020.

Općina Zavidovići stoji uz pripadnike civilnih žrtava rata

Događaji


Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović održao je, 25.09.2020. godine, sastanak sa predstavnicama Udruženja civilnih žrtava rata Halimom Jarčević i Adisom Slipić.

Teme današnjeg sastanka je problem smještaja navedenog udruženja, kao i egzistencijalni problemi navedene populacije, te obilježavanje i pripreme za obilježavanje dana civilnim žrtavam rata koji će ove godine 29. oktobra biti održan na području općine Visoko.

Udruženje civilnih žrtava rata na području općine Zavidovići broji između 70 i 100 članova, a sam broj je promjenjiv zbog samog kretanja odnosno novog javljanja novih žrtava iz proteklog rata.

Općina Zavidovići stoji uz pripradnike civilnih žrtava rata kako je to radila i u dosadašnjem periodu tako će se taj kontinuitet nastaviti i u budućnosti.

Problematika koja se danas tretirala, vezano za prostorije ili obezbjeđenje prostorija za navedeno udruženje vršit će se nakon što Općinsko vijeće usvoji pravilnik ili kriterij o raspodjeli prostorija.

Kada su u pitanju egzistencijalni problemi, odnosno pitanje samoodrživosti Udruženja civilnih žrtava rata, Općinski načelnik je uplatio određena finansijska sredstva kako bi navedeno udruženje normalno funkcionisalo te će također obezbijediti i određene pakete prehrambenih namirnica za određeni broj članova koji su najugroženiji među njima.

Općinski načelnik izrazio je zadovoljstvo zbog održanog sastanka, te istakao da duboko suosjeća sa patnjama civilnih žrtava rata, te da ima želju da pomogne u rješavanju svih njihovih problema, koliko je to u njegovoj moći, uz želju da je današnji sastanak pravi trenutak da se u tom pravcu zajednički angažuju.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Hašim Mujanović

mayor

Općina

Zavidovići

Još iz kategorije:

Događaji

Potpisani Ugovori o dodjeli sredstava za podršku osnivanju poduzeća i početku poslovanja u okviru projekta kojeg provodi Udruženje trenera CEFE u BiH u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo

Događaji

Organizovan prijem za 26 pripravnika

Događaji

Politički subjekti s područja općine Jajce potpisali Izborni etički kodeks

Događaji

Veliko priznanje za načelnika Hadžibajrića i Općinu Stari Grad

Najnoviji:

Investicije

Programom prekvalifikacije radnika za deficitarna zanimanja omogućena obuka i zaposlenje za 43 nezaposlene osobe

Kultura i obrazovanje

Upošljavanje volontera pripravnika

Kultura i obrazovanje

Mostarska liska

Kultura i obrazovanje

Radio klubu „Novo Sarajevo-E73ENS“ uručena radioamaterska oprema za komunikaciju

Najpopularniji:

Događaji

Održana 62 sjednica Skupštine opštine Rogatica

Događaji

U OPĆINI JABLANICA ODRŽAN CERTIFIKACIJSKI AUDIT ISO STANDARDA 9001:2015

Komunalni poslovi

USKORO Asfaltiranje i uređenje Zdene

Komunalni poslovi

Prvi slučaj reinfekcije COVID 19