Održan sastanak sa predstavnicama Udruženja civilnih žrtava rata02.10.2020.

Općina Zavidovići stoji uz pripadnike civilnih žrtava rata

Događaji


Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović održao je, 25.09.2020. godine, sastanak sa predstavnicama Udruženja civilnih žrtava rata Halimom Jarčević i Adisom Slipić.

Teme današnjeg sastanka je problem smještaja navedenog udruženja, kao i egzistencijalni problemi navedene populacije, te obilježavanje i pripreme za obilježavanje dana civilnim žrtavam rata koji će ove godine 29. oktobra biti održan na području općine Visoko.

Udruženje civilnih žrtava rata na području općine Zavidovići broji između 70 i 100 članova, a sam broj je promjenjiv zbog samog kretanja odnosno novog javljanja novih žrtava iz proteklog rata.

Općina Zavidovići stoji uz pripradnike civilnih žrtava rata kako je to radila i u dosadašnjem periodu tako će se taj kontinuitet nastaviti i u budućnosti.

Problematika koja se danas tretirala, vezano za prostorije ili obezbjeđenje prostorija za navedeno udruženje vršit će se nakon što Općinsko vijeće usvoji pravilnik ili kriterij o raspodjeli prostorija.

Kada su u pitanju egzistencijalni problemi, odnosno pitanje samoodrživosti Udruženja civilnih žrtava rata, Općinski načelnik je uplatio određena finansijska sredstva kako bi navedeno udruženje normalno funkcionisalo te će također obezbijediti i određene pakete prehrambenih namirnica za određeni broj članova koji su najugroženiji među njima.

Općinski načelnik izrazio je zadovoljstvo zbog održanog sastanka, te istakao da duboko suosjeća sa patnjama civilnih žrtava rata, te da ima želju da pomogne u rješavanju svih njihovih problema, koliko je to u njegovoj moći, uz želju da je današnji sastanak pravi trenutak da se u tom pravcu zajednički angažuju.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Hašim Mujanović

mayor

Općina

Zavidovići

Još iz kategorije:

Događaji

U OPĆINI JABLANICA ODRŽAN CERTIFIKACIJSKI AUDIT ISO STANDARDA 9001:2015

Događaji

Pogledajte TV hroniku Općine Stari Grad za mjesec oktobar

Događaji

Pucnjem topa sa Žute tabije označen početak ramazana

Događaji

Sjećanje na istaknute kakanjske antifašiste pred 8.april-Dan oslobođenja Kaknja: Sjećanje na antifašistu Mehmeda Skopljaka (1922-1942)

Najnoviji:

Investicije

Programom prekvalifikacije radnika za deficitarna zanimanja omogućena obuka i zaposlenje za 43 nezaposlene osobe

Događaji

Gradonačelnica Babić i predsjedavajući Fejzić uputili telegram saučešća povodom smrti Edhema Sirče

Kultura i obrazovanje

Nagrada za najboljeg fizičara Balkana - TV prilog

Komunalni poslovi

Ugrađena nova dekorativna rasvjeta i javna česma u tematskom parku kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Najpopularniji:

Događaji

Broj sklopljenih brakova u Općini Novo Sarajevu zadržava isti trend u odnosu na prethodne godine

Kultura i obrazovanje

Prijem za članove Beogradskog omladinskog narodnog orkestra BONO i maestra Slavka Mitrovića

Kultura, obrazovanje

Podrška školama i javnim ustanovama u borbi protiv Covic 19

Komunalni poslovi

Javni uvid u Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole operatora Plama-Pur BH, za postrojenje za proizvodnju meke poliuretanske pjene sa instaliranim kapacitetom 3.000 t/g