Turistička organizacija opštine Bileća ugostila grupu novinara iz BIH24.09.2020.

Turistička organizacija opštine Bileća ugostila je jučer grupu novinara iz Bosne i Hercegovine koji su dio inicijative "Praznici u BiH", koja uz podršku Evropske unije promoviše ponudu turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Kultura i obrazovanje„Imali smo studijsku posjetu novinara iz BiH koji su došli u Hercegovinu, posjetili su Tjentište, Bileću i nastavili za Trebinje. Oni će praviti priče o našoj turističkoj ponudi, o našim znamenitostima, kulturno-istorijskim spomenicima, prirodnim ljepotama i na taj način će nam pomoći u promociji i prodaji Bileće kao turističkog proizvoda “, rekao je Nikola Bajović, direktor Turističke organizacije opštine Bileća.

Projekt promotivnih putovanja za bh. Medije, koji se ovog puta održavaju na potezu između Nacionalnog parka Sutjeska i Trebinja, realizuje se u okviru inicijative "Praznici u BiH". Inicijativu je pokrenula Fondacija "Sarajevo Navigator", koja je već 13 godina uključena u turističku promociju Sarajeva.

Nataša Musa, predsjednica ove fondacije, ističe da se ovom inicijativom želi smanjiti negativni utjecaj pandemije virusa korone na turistički sektor cijele Bosne i Hercegovine.

"Dugoročni cilj ove inicijative je ukidanje sezonalnosti, kako bi naše destinacije postale destinacije koje se posjećuju tokom cijele godine, jer je sezonalnost nešto što utječe na neodrživost destinacije. Promoviramo i stimuliramo destinacije da počnu svakodnevno praviti pakete i razmišljati o turizmu. Ovim projektom želimo dugoročno doprinijeti povećanju udjela domaćih turista, jer nitko nije bolji ambasador svoje zemlje od nas koji ovdje živimo. Moramo realno predstaviti i promovirati ono što imamo, a ne lagati ljude. Doveli smo medije iz cijele BiH, želimo da domaća javnost počne pozitivnije gledati na ono što imamo. Želimo ih motivirati da odmor, ili barem dio odmora, provedu na odredištu u BiH ", istakao je Musa.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Miljan Aleksić

mayor

Općina

Bileća

Još iz kategorije:

Kultura i obrazovanje

Općina Ilidža raspisala konkurs za stipendiranje talentovanih učenika i studenata

Kultura i obrazovanje

U Širokom Brijegu predstavljen roman "Lipe mostarske"

Kultura i obrazovanje

Općina će finansijski podržati Olimpijski muzej u Sarajevu i galeriju „Preporod“

Kultura i obrazovanje

U Olimpijskom muzeju Sarajevo počela dvodnevna radionica za mlade

Najnoviji:

Investicije

Uskoro realizacija milionskog projekta izgradnje puta Zenica - Babino

Investicije

Obilazak radova rekonstrukcije Vrtića "Bulbul" na Bistriku

Poljoprivreda

Poticaji za poljoprivredu

Investicije

Potpisan ugovor o rehabilitaciji i rekonstrukciji lokalnog puta M18-OŠ Srednje-Lepa Luka

Najpopularniji:

Kultura i obrazovanje

Podjela školske opreme

Komunalni poslovi

Sanirana ulica Halilbašića na Kovačima

Komunalni poslovi

„Za zeleniju i održiviju budućnost“

Kultura i obrazovanje

Online prezentacija za start up ideje