Turistička organizacija opštine Bileća ugostila grupu novinara iz BIH24.09.2020.

Turistička organizacija opštine Bileća ugostila je jučer grupu novinara iz Bosne i Hercegovine koji su dio inicijative "Praznici u BiH", koja uz podršku Evropske unije promoviše ponudu turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Kultura i obrazovanje



„Imali smo studijsku posjetu novinara iz BiH koji su došli u Hercegovinu, posjetili su Tjentište, Bileću i nastavili za Trebinje. Oni će praviti priče o našoj turističkoj ponudi, o našim znamenitostima, kulturno-istorijskim spomenicima, prirodnim ljepotama i na taj način će nam pomoći u promociji i prodaji Bileće kao turističkog proizvoda “, rekao je Nikola Bajović, direktor Turističke organizacije opštine Bileća.

Projekt promotivnih putovanja za bh. Medije, koji se ovog puta održavaju na potezu između Nacionalnog parka Sutjeska i Trebinja, realizuje se u okviru inicijative "Praznici u BiH". Inicijativu je pokrenula Fondacija "Sarajevo Navigator", koja je već 13 godina uključena u turističku promociju Sarajeva.

Nataša Musa, predsjednica ove fondacije, ističe da se ovom inicijativom želi smanjiti negativni utjecaj pandemije virusa korone na turistički sektor cijele Bosne i Hercegovine.

"Dugoročni cilj ove inicijative je ukidanje sezonalnosti, kako bi naše destinacije postale destinacije koje se posjećuju tokom cijele godine, jer je sezonalnost nešto što utječe na neodrživost destinacije. Promoviramo i stimuliramo destinacije da počnu svakodnevno praviti pakete i razmišljati o turizmu. Ovim projektom želimo dugoročno doprinijeti povećanju udjela domaćih turista, jer nitko nije bolji ambasador svoje zemlje od nas koji ovdje živimo. Moramo realno predstaviti i promovirati ono što imamo, a ne lagati ljude. Doveli smo medije iz cijele BiH, želimo da domaća javnost počne pozitivnije gledati na ono što imamo. Želimo ih motivirati da odmor, ili barem dio odmora, provedu na odredištu u BiH ", istakao je Musa.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Veselin Vujović

mayor

Općina

Bileća

Još iz kategorije:

Kultura i obrazovanje

Upošljavanje volontera pripravnika

Kultura i obrazovanje

U Vili Hadžihalilovića održan omaž Safetu Plakalu, jednom od osnivača SARTR-a

Kultura i obrazovanje

U toku završni radovi četvrte faze izgradnje Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina

Kultura i obrazovanje

Alumni Prce bošnjačke gimnazije: Kakvo obrazovanje trebamo?

Najnoviji:

Kultura i obrazovanje

Online prezentacija za start up ideje

Komunalni poslovi

U mjesnim zajednicama Gornja Gračanica, Gradišće i Raspotočje realizovani projekti sanacije i asfaltiranja puteva

Događaji

OIK: Obavijest o akreditiranju izbornih posmatrača

Komunalni poslovi

Stabilnije vremenske prilike pogoduju zamjeni instalacija iz tri pravca

Najpopularniji:

Sport

Općina Hadžići pomogla Košarkaški savez BiH sa 5.000 KM

Privreda

Poslovna prilika: Virtuelni svjetski sajam namještaja i uređenja enterijera

Događaji

Ostani kući, budi odgovoran

Komunalni poslovi

Sanirana ulica Halilbašića na Kovačima