Prijem predstavnika SFK 2000 Sarajevo13.04.2021.

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić primio je rukovodstvo Ženskog fudbalskog kluba SFK 2000 Sarajevo. Na sastanku se razgovaralo o djelovanju ovog kluba, planovima koje je osujetila pandemija korona virusa i eventualnom nastavku saradnje nakon stabilizacije stanja...

Sport


Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić primio je rukovodstvo Ženskog fudbalskog kluba SFK 2000 Sarajevo. Na sastanku se razgovaralo o djelovanju ovog kluba, planovima koje je osujetila pandemija korona virusa i eventualnom nastavku saradnje nakon stabilizacije stanja.

Delegaciju SFK 2000 Sarajevo činili su Anela Potura, potpredsjednica Upravnog odbora, te Alen Hujić, član Upravnog odbora ovog najuspješnijeg bosanskohercegovačkog ženskog fudbalskog kluba.

Podsjećamo, Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo su krajem 2019. godine pokrenuli aktivnosti na uvođenju jedinstvenog projekta u našoj zemlji, a to je Fudbalska liga za djevojčice koje pohađaju osnovne škole u općini Stari Grad. Organizovane su fudbalske sekcije u osnovnim školama u koje se za vrlo kratko vrijeme uključio veliki broj učenica. Obezbijeđena je oprema, formirane su školske ekipe, koje su potom nastupile na probnom i vrlo uspješnom turniru u novembru 2019. Ligaško takmičenje je trebalo početi na proljeće 2020. godine, ali sve je zaustavila pandemija korona virusa, koja i danas traje.

Predstavnici kluba informisali su načlenika Hadžibajrića kako je pandemija korona virusa, pogotovo treći val, višestruko otežala rad kluba i učešće na takmičenjima.

Inače, SFK 2000 Sarajevo je ubjedljivo najbolja ženska fudbalska ekipa u BiH, a redovno i vrlo zapaženo učestvuje u UEFA Ligi prvaka.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Lejla Dizdarević, koja je izrazila nadu da će početkom nove školske godine biti moguće organizovati još jedan sličan turnir, poput onog iz novembra 2019. godine.

U znak zahvalnosti gosti su načelniku Hadžibajriću uručili dres SFK 2000 Sarajevo sa njegovim imenom.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Sport

Kik – boks klub “Tigar” Gacko: Dva zlata i jedna bronza na Prvenstvu RS

Sport

Deveti turnir u odbojci za žene "Ilidža Volleyball Cup 2020"

Sport

Nastavak podrške radu Karate kluba „Baščaršija“ iz Starog Grada

Sport

Općina Hadžići pomogla Košarkaški savez BiH sa 5.000 KM

Najnoviji:

Komunalni poslovi

Zimsko održavanje puteva na području Kaknja u zimskoj sezoni 2020/2021. godina vršit će preduzeća “Trgošped”, “Mega Travel” i “Vodokom”

Kultura i obrazovanje

Radio klubu „Novo Sarajevo-E73ENS“ uručena radioamaterska oprema za komunikaciju

Komunalni poslovi

Radovi u Sedrenik čikmi: Asfaltirano oko 300 metara makadamskog dijela

Kultura i obrazovanje

Online prezentacija za start up ideje

Najpopularniji:

Kultura i obrazovanje

Upis na kurs digitalnog marketinga u Centru kulture i mladih

Komunalni poslovi

Završeno asfaltiranje puta u selu Jastrebac i sanacija dijela ulice Ibrakovića put

Događaji

Imenovani članovi biračkih odbora za Lokalne izbore 2020

Donacije

Općina obezbijedila zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju i toplomjere za osnovne škole i vrtiće