Nastavak podrške radu Karate kluba „Baščaršija“ iz Starog Grada02.04.2021.

Načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić i predsjednik Karate kluba „Baščaršija“ Miralem Mandžuka potpisali su danas Ugovor o izdvajanju sredstava za podršku radu ovog sportskog kolektiva. Općina Stari Grad je poznata u Kantonu Sarajevo, ali i šire, kao institucija koja daje veliku podršku sportistima i sportskim kolektivima...

Sport


Načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić i predsjednik Karate kluba „Baščaršija“ Miralem Mandžuka potpisali su danas Ugovor o izdvajanju sredstava za podršku radu ovog sportskog kolektiva. Općina Stari Grad je poznata u Kantonu Sarajevo, ali i šire, kao institucija koja daje veliku podršku sportistima i sportskim kolektivima.  Načelnik Hadžibajrić je i danas potvrdio da će Općina uvijek stajati uz mlade ljude kao i do sada, te da već godinama podržava i razne druge klubove i sportiste sa područja općine.

 

Kontinuirana podrška Općine

U tri godine postojanja Karate kluba „Baščaršija“ postignuti su odlični rezultati, a kako kaže Mandžuka to ne bi bilo moguće bez konstantne pomoći Općine Stari Grad i načelnika Hadžibajrića.

„Želim da se zahvalim načelniku Hadžibajriću što kontinuirano podržava rad našeg kluba. Svjestan sam koliko ima obaveza i koliko ljudi dolazi i traži pomoć, a opet uvijek nađe načina da i nama pomogne. Mi zaista ne bismo mogli održati ovakav nivo bez podrške Općine“, naglasio je predsjednik i glavni trener ovog kluba Miralem Mandžuka.

Najavio je i 3 karate kup „Baršaršija – Sarajevo 2021“, koji treba da se održi povodom Dana Općine Stari Grad Sarajevo, 02. maja, 2021. godine u Osnovnoj školi „Saburina.

Današnjem potpisivanju je prisustvovao i Faruk Kadrić, aktuelni državni prvak u kategoriji kadeti borbe do 52 kg i član KK „Baščaršija“, te pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

Faruk je odličan učenik Prve gimnazije i trenutno najuspješniji takmičar KK „Baščaršija“, a nastupao je na svjetskom i evropskom prvenstvu za reprezntaciju BiH.

„Počeo sam trenirati sa 5 godina. Znači, već 10 godina aktivno treniram i drago mi je da se moj trud i zalaganje isplatilo i nadam se da ću biti još bolji“, riječi su Faruka.

 

Osvojili preko 1000 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima

Od osnivanja do danas u KK „Baščaršija“ je upisano oko 300 članova, od kojih aktivno trenira oko 100 – od toga 20 takmičara je u prvom timu (koji nastupaju na zvaničnim takmičenjima) i 30 u drugom timu (koji nastupaju na turnirima).

Klub svoje aktivnosti realizuje na dvije lokacije u Starom Gradu Sarajevo, a to su OŠ „Saburina“ i prostorije Mjesne zajednice Vratnik, a trenutno treninge zbog epidemiološke situacije održavaju na otvorenom.

U protekle tri godine osvojili su preko 1000 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a 13 reprezentativaca nastupali su na svim nivoima takmičenja kao što su: kantonalno, federalno, državno, međunarodno, balkansko, evropsko i svjetsko prvenstvo.

Članovi ovog kluba su učestvovali na najvećim svjetskim smotrama kao što su Svjetsko prvenstvo u Čileu, WKF Svjetska liga mladih u Umagu i Veneciji.

U toku je i procedura upisa novih članova, a sve informacije su dostupne na zvaničnom Facebook profilu ovog uspješnog sportskog kolektiva iz Starog Grada.

Općinski načelnik je iz budžeta izdvojio 6.000 KM za podršku ovom klubu, a za realizaciju ove saradnje je bila zadužena općinska Služba za obrazovanje, kulturu i sport.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Sport

Potpisan ugovor između Općine Ilijaš i KSBIH

Sport

Kik – boks klub “Tigar” Gacko: Dva zlata i jedna bronza na Prvenstvu RS

Sport

Značajna pomoć za mlade sportiste iz Starog Grada - TV prilog

Sport

Mališani sa Džananom Musom otvorili novo igralište u Pionirskoj dolini

Najnoviji:

Kultura i obrazovanje

Edukativnim predavanjem za osnovce obilježen 15.oktobar – Dan bijelog štapa

Komunalni poslovi

Novi sadržaji u Pionirskoj dolini

Događaji

Politički subjekti s područja općine Jajce potpisali Izborni etički kodeks

Događaji

Sjećanje na istaknute kakanjske antifašiste pred 8.april-Dan oslobođenja Kaknja: Melenta Bošnjak (1911-1943)

Najpopularniji:

Kultura i obrazovanje

Do kraja sedmice otvoren je likovni konkurs „Studentski dani 2020“

Događaji

Održana 62 sjednica Skupštine opštine Rogatica

Komunalni poslovi

Planirana isključenja električne energije na području Vogošće za 02.12.2020.godine

Događaji

Gradsko vijeće Zenica u četvrtak razmatra 12 tačaka dnevnog reda