Aprilski upisni rok za prvačiće prilagođen epidemiološkoj situaciji29.03.2021.

OPĆINA ĆE I OVE GODINE OBEZBIJEDITI BESPLATNE UDŽBENIKE, PRIBOR I RUKSAKE ZA PRVAČIĆE

Kultura i obrazovanje


Osnovno obrazovanje je obavezno za svu djecu do navršene 15. godine života odnosno do završetka osnovne škole. Školskim obveznikom smatra se dijete koje je do 1. marta tekuće godine navršilo pet i po godina života. Za djecu koja školske 2021./2022. godine trebaju krenuti u prvi razred osnovnog obrazovanja prvi upisni rok će trajati od 1. do 30. aprila ove godine. Roditelji/staratelji mogu sve relevantne podatke o upisu prvačića pronaći na stranicama osnovnih škola u Kantonu Sarajevo gdje planiraju upisati svoje dijete. 

Prijavljivanje djece će biti obavljano elektronskim putem, dostavljanjem popunjenog prijavnog obrasca na e-mail ili putem pošte na adresu škole. Potrebna dokumentacija prilikom upisa djeteta u prvi razred osnovne škole, poput izvoda iz matične knjige rođenih, ljekarskog uvjerenja o psihofizičkom stanju djeteta za upis u školu i zdravstvenom statusu i uvjerenja/certifikata o pohađanju obaveznog predškolskog programa za djecu u godini pred polazak u školu, roditelji će dostaviti naknadno. 

O terminima dostavljanja navedene dokumentacije i testiranja roditelji/staratelji će biti blagovremeno obaviješteni putem internet stranica škola u Kantonu Sarajevo.  Podsjećamo, Općina Centar će i ove školske godine obezbijediti besplatne udžbenike, školski pribor i ruksake za sve prvačiće koji su upisani u osnovne škole na njenom području, a za tu namjenu je u ovogodišnjem budžetu planirano 100.000 maraka.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Srđan Mandić

mayor

Općina

Centar

Još iz kategorije:

Kultura i obrazovanje

Općina Novi Grad sufinansira stambene kredite za mlade

Kultura i obrazovanje

Otvorena izložba fotografija "Žive smo" u Vijećnici

Kultura i obrazovanje

Otvoren Sajam inovacija i novih tehnologija

Kultura i obrazovanje

Do kraja sedmice otvoren je likovni konkurs „Studentski dani 2020“

Najnoviji:

Komunalni poslovi

VAŽNO! VAŽNO! Provjerite da li se Vaša kuća, stan ili firma nalaze na području koji je izloženo riziku od poplava, klizišta ili drugih opasnosti, predstavljamo DRAS sistem razvijen u okviru Zajedničkog programa Vlade Švicarske i Ujedinjenih nacija pod nazivom „Smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj u Bosni i Hercegovini”

Sport

Potpisan ugovor između Općine Ilijaš i KSBIH

Komunalni poslovi

Nastavak deminiranja u Visokom

Događaji

Služba civilne zaštite Kakanj: U 2020. godini u Kaknju prikupljene 24 ručne odbrambene bombe, dvije tromblonske mine, jedna ručna kumulativna bomba i 50 komada sitne municije

Najpopularniji:

Poljoprivreda

Podrška poljoprivredno - prehrambenom sektoru

Komunalni poslovi

Saradnja mještana i Grada Visoko: Izgrađeno dječije igralište u naselju Bradve

Investicije

Dodijeljen građevinski materijal jednom povratniku

Komunalni poslovi

Prvi slučaj reinfekcije COVID 19