Počinje Pozorišni studentski festival Postfest18.12.2020.

Počinje Pozorišni studentski festival Postfest

crawler


Sadašnja vanredna situacija neće organizatoru festivala omesti u želji da podignu ljestvicu kvaliteta studentskog festivala. Ovogodišnjem festivalu, kojeg organizuju studenti Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, je svoju podršku dala Općina Centar kao i Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“.   

Organizator festivala je u edukativnom dijelu ovog festivala najavio učešće velikih rediteljskih i glumačkih imena. U ovom regionalnom projektu u kojem će, pored afirmisanih filmskih i pozorišnih imena, učestvovati studenti glume sa akademija iz Zagreba, Beograda, Banja Luke, Tuzle, Sarajeva, Novog Sada i Cetinja, također gostovati pozorišni reditelji Oliver Frljić i Kornel Mundruczo, kasting direktorica Timka Grin, ali i hrvatski glumac Goran Bogdan.  

Pozorišni reditelj Oliver Frljić, je jadan od najvećih reditelja današnjice koji aktivno radi u Evropi, a čije predstave rijetko igraju u Bosni i Hercegovini, predstave koje izazivaju veliku pažnju. Glumca Gorana Bogdana je ove godine Evropska filmska akademija  nominovala za najveću evropsku nagradu EFA, glumac koji ima uspješnu karijeru a iza sebe niz glavnih uloga na televiziji, filmu i pozorištu.

U program će, kao najveće ime, biti Kornel Mundruczo, pozorišni reditelj koji je trenutno zaposlen u berlinskom Volksbuhne, filmove je premijerno prikazivao na Cannes film festival i festival u Veneciji a film će mu premijerno uskoro biti emitovan na Netflixu.   Također, u programu će biti kasting direktorica Timka Grin koja sarađuje sa najvećim kasting direktorima u svijetu i radila je na filmovima "Skyfall", "A Perfect Day"…  

Svi zainteresovani će program Pozorišnog studentskog festivala „Postfest“ moći pratiti putem web stranice: postfest.ba.  Osim Općine Centar i JU „Centar kulture i mladih“ ovogodišnji studenti festival su također podržali i Pro-Budućnost (USAID, CRS), BH Telecom, Schuler Helfen Leben, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Srđan Mandić

mayor

Općina

Centar

Najnoviji:

Događaji

Gradsko vijeće Zenica u četvrtak razmatra 12 tačaka dnevnog reda

Komunalni poslovi

Privodi se kraju asfaltiranje Ahatovićke i ulice Avde Palića, glavnih saobraćajnica u Dobroševićima i Zabrđu

Kultura i obrazovanje

Prijem za članove Beogradskog omladinskog narodnog orkestra BONO i maestra Slavka Mitrovića

Poljoprivreda

Obavijest za poljoprivredne proizvođače

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Napreduju radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Danijela Ozme

Javni pozivi i konkursi

Otvoren javni oglas za zakup poslovnih prostora u Starom Gradu

Komunalni poslovi

Nastavak realizacije projekta proširenja kanalizacione mreže

Događaji

Načelnik Mandić čestitao Svjetski dan Roma