Stabilnije vremenske prilike pogoduju zamjeni instalacija iz tri pravca16.12.2020.

I dalje uspješno traje veliki infrastrukturni projekat u ulicama Kamenica i Paje malta koje se nalaze u mjesnoj zajednici Mahmutovac.

Komunalni poslovi


I dalje uspješno traje veliki infrastrukturni projekat u ulicama Kamenica i Paje malta koje se nalaze u mjesnoj zajednici Mahmutovac. U toku su radovi na postavljanju nove fekalne kanalizacije.

S obzirom da još uvijek nema snježnih padavina, na terenu su tri ekipe koje na tri dionice ubrzanom dinamikom izvode radove, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine. „Radovi se izvode punim kapacitetom i to paralelno iz tri pravca jer je plan da se završi što više radova prije snježnih padavina. Na svim lokacijama radi se zamjena i ugradnja nove fekalne kanalizacije, a sada se radi iskopavanje i postavljanje novih podzemnih instalacija“, ističu iz Službe. Do sada je položeno oko 180 metara instalacija, a ugrađeno oko 350 metara novih cijevi. Napravljeno je i sedam grupnih šahtova tj. 14 novih šahtova.

Podsjećamo da je u dijelovima ulica Kamenica i Paje malta, sredinom prošlog mjeseca počeo veliki projekat rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže, vrijedan 580.000 KM. Za stanovnike ovih ulica to će značiti kraj problemima sa lošim podzemnim instalacijama, vodovodnim i kanalizacionim cijevima i ispucalim asfaltom, a samim tim i stvaranje boljih uslova za život.

U okviru projekta postavit će se nova kanalizaciona mreža na trasi dugoj 330 metara. Naglašavamo da pojedini objekti u ovim ulicama do sada nisu imali mogućnost za priključenje na kanalizacionu mrežu. Što se tiče rekonstrukcije vodovodne mreže ona će podrazumijevati zamjenu starih i dotrajalih instalacija na kojima su bili česti kvarovi i svakodnevni prokopi radi popravki. Dužina vodovodne mreže koja će se rekonstruisati je oko 250 metara. Pored toga, na dijelu trase planirano je i polaganje drenažnih cijevi da bi se dio podzemnih voda koje na ovom području ugrožavaju objekte odveo u sistem oborinske odvodnje i bit će urađeno oko 30 pojedinačnih priključaka na domaćinstva.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Komunalni poslovi

Most na Bijeloj

Komunalni poslovi

Novo igrališta

Komunalni poslovi

Vodovodna mreža

Komunalni poslovi

Grad Sarajevo nastavlja finansijski pomagati dobrovoljna vatrogasna društva

Najnoviji:

Donacije

Veterinarskom fakultetu u Sarajevu donirano vozilo za prevoz životinja

Komunalni poslovi

Grad Zenica daje u zakup 24 poslovna prostora

Komunalni poslovi

Radovi u Rudarskoj ulici

Komunalni poslovi

Otklonjena i posljednja barijera za početak izgradnje spomen-obilježja „Lasta“

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Sanirana ulica Halilbašića na Kovačima

Investicije

Javni poziv: Prijavite se i osvojite 10.000 KM za prvi biznis

Investicije

Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici sačinio analizu pod nazivom “Vrednovanje podsticajnih programa privredi općine Kakanj i prijedlozi za unapređenja”

Investicije

Nova velika investicija u materijalno-tehničke kapacitete JP “Vodokom”: Na dva kamiona postavljeni novi mašinski sistemi-nadogradnje u vrijednosti od 200.000 KM, stvoreni preduslovi za novi zamah u pogledu kvaliteta usluga prikupljanja, odvoza i deponovanja komunalnog otpada