Stabilnije vremenske prilike pogoduju zamjeni instalacija iz tri pravca16.12.2020.

I dalje uspješno traje veliki infrastrukturni projekat u ulicama Kamenica i Paje malta koje se nalaze u mjesnoj zajednici Mahmutovac.

Komunalni poslovi


I dalje uspješno traje veliki infrastrukturni projekat u ulicama Kamenica i Paje malta koje se nalaze u mjesnoj zajednici Mahmutovac. U toku su radovi na postavljanju nove fekalne kanalizacije.

S obzirom da još uvijek nema snježnih padavina, na terenu su tri ekipe koje na tri dionice ubrzanom dinamikom izvode radove, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine. „Radovi se izvode punim kapacitetom i to paralelno iz tri pravca jer je plan da se završi što više radova prije snježnih padavina. Na svim lokacijama radi se zamjena i ugradnja nove fekalne kanalizacije, a sada se radi iskopavanje i postavljanje novih podzemnih instalacija“, ističu iz Službe. Do sada je položeno oko 180 metara instalacija, a ugrađeno oko 350 metara novih cijevi. Napravljeno je i sedam grupnih šahtova tj. 14 novih šahtova.

Podsjećamo da je u dijelovima ulica Kamenica i Paje malta, sredinom prošlog mjeseca počeo veliki projekat rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže, vrijedan 580.000 KM. Za stanovnike ovih ulica to će značiti kraj problemima sa lošim podzemnim instalacijama, vodovodnim i kanalizacionim cijevima i ispucalim asfaltom, a samim tim i stvaranje boljih uslova za život.

U okviru projekta postavit će se nova kanalizaciona mreža na trasi dugoj 330 metara. Naglašavamo da pojedini objekti u ovim ulicama do sada nisu imali mogućnost za priključenje na kanalizacionu mrežu. Što se tiče rekonstrukcije vodovodne mreže ona će podrazumijevati zamjenu starih i dotrajalih instalacija na kojima su bili česti kvarovi i svakodnevni prokopi radi popravki. Dužina vodovodne mreže koja će se rekonstruisati je oko 250 metara. Pored toga, na dijelu trase planirano je i polaganje drenažnih cijevi da bi se dio podzemnih voda koje na ovom području ugrožavaju objekte odveo u sistem oborinske odvodnje i bit će urađeno oko 30 pojedinačnih priključaka na domaćinstva.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Komunalni poslovi

Završena sanacija stepeništa i pješačke staze na Koševskom brdu

Komunalni poslovi

Grad Sarajevo - grad budućnosti

Komunalni poslovi

Radovi u Sedrenik čikmi: Asfaltirano oko 300 metara makadamskog dijela

Komunalni poslovi

Asfaltiranje dijela ulice Bakije sokak

Najnoviji:

Kultura i obrazovanje

U Tuzli postavljena izložba plakata „Tolerancija“, autora Mirka Ilića

Događaji

Reakcija načelnika Općine Ilidža

Kultura i obrazovanje

Dodijeljena priznanja povodom Dana Grada

Kultura i obrazovanje

Kulturna baština

Najpopularniji:

Kultura i obrazovanje

Prijem za članove Beogradskog omladinskog narodnog orkestra BONO i maestra Slavka Mitrovića

Događaji

Dodijeljena jednokratna novčana pomoć za 57 RVI sa područja Općine Novo Sarajevo

Kultura i obrazovanje

Obavijest o uplati I rate stipendije za nadarene studente za akademsku 2020/2021. godinu

Komunalni poslovi

Novi sadržaji u Pionirskoj dolini