Reakcija načelnika Općine Ilidža07.12.2020.

“Ugostitelji u borbi za ljepšu Ilidžu: Dvije decenije bez rasvjete , kontejnera”

Događaji


Na izjave ugostitelja  koji su za portal klix iznijeli u tekstu pod naslovom  “Ugostitelji u borbi za ljepšu Ilidžu: Dvije decenije  bez rasvjete , kontejnera” objavljenom   4. novembra 2020.  gdje   je rečeno,  između ostalog, da su ogorčeni  korupcijom reagirao je još uvijek  aktuelni načelnik prof.dr. Senaid Memić i obratio se  privatnicima:

-Ukoliko  je neko od vas,  bilo kome  dao novac ili  ako ima dokaz  da je platio nešto  što nije dužan platiti,  molim vas da se obratite sudu  kako bi zaštitili svoja prava  i sebe kao privatnika. Ako imate dokaze  o korupciji  dužni ste  prijaviti ili predati  dokaze, a ne “petljati” i pri tome dakazivati  da nemate pojma  da ste sačuvani zadnjih deset godina, da bespravno koristite  prostorije, da nemate legalne objekte, da ste smetnja urbanizaciji  i da ste upravo vi  zagradili prolaze,  a  vi  imate pravo  na 30 do 50 kvadratnih metara, a koristite od 200 pa do 400 kvadrata. To što je corona  donijela  je na određen način  i pravedno, jer s kojim pravom  i na koji način  je vama dozvoljeno  da uništavate  i koristite zelene površine,  a  da za isto drugi stanovnici  nisu smjeli ni pomisliti. Vaši bespravni objekti   ne mogu biti rješeni  dok se ne rješe vlasnički odnosi. Dotle vi morate  biti podstanari i zahvaliti samo na dobroj volji načelnika   koji je preuzeo rizik  za vaše postojeće objekte   jer pitanje je ko bi bio vlasnik  kad bi se raspisao javni konkurs .Ne možete  biti rješeni ni sa novim  ni starim načelnikom  dok se vaša prava  ne definišu predradnjama   koje ste  dužni proći. Obratio bih se i gospodinu Šurkoviću  koji je kazao da sve što se do sada radilo  bili su čisti i lični interesi. Ko je dobar s načelnikom, taj i dobije. Ja Senaid Memić ga podsjećam  na prošle i pretprošle izbore,  kako se upravo on ponašao, i to kao lik  koji samo čeka  da vidi  ko je pobjedio da bi mu se poslije ulizivao. Kad sam ja od tebe Šurkoviću tražio  da se izjasniš  ti si bio slab karakter  i ameba  koja mjenja lik po potrebi Ako odlazim s funkcije načelnika  to ne znači da ne mogu  pokrenuti zakonske  procedure koje tebi i takvim kao ti   su dozvolile da iskorištavaju  državno vlasništvo  bez obzira  što je bilo i boljih i hrabrijih i poštenijih od tebe  Vaše poštenje  doživaljava  se tako da koristite objekte koje su u vlasništvu Općine Ilidža   i vodi se kao zelena površina,   jer su objekti  nelegalni, nezakoniti  i ne mogu biti vođeni drugačije,  a na vama je bilo da napravite izlaze da plaćate kontejnere  i korištenje javne površine. U mnogim slučajevima plaćali ste korištenje  od 20 do 40  kvadrata a koristili ste  po 400.

Ukoliko imate dokaze da vas je neko ucjenjivao  ili iskorištavao  dužni ste  pokrenuti postupak, ali lagati  da biste sakrili svoj lopovluk  i  blatiti ljude  nije ni ljudski  ni pošteno. Ako želite  da novom načelniku date  šansu da on vama pomogne na zakonit način  to svakako nije 100 dana, već naredne  četiri godine. Ono što ste napravili  u svakoj evropskoj zemlji bi bilo spriječeno , ukinuto i sankcionisano.

S poštovanjem

OPĆINSKI NAČELNIK

Prof.dr. Senaid Memić

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Nermin Muzur

mayor

Općina

Ilidža

Još iz kategorije:

Događaji

Emitovanje signala „prestanak opasnosti“ u četvrtak, 01. oktobra u 12:00 sati

Događaji

VOGOŠĆANSKI BAZEN PONOVO U FUNKCIJI

Događaji

Zasijedao Privredni savjet

Događaji

Načelnik Hadžibajrić uputio čestitku povodom Dana državnosti

Najnoviji:

Investicije

Mogućnosti ulaganja stranih investitora na području Grada Bijeljina

Komunalni poslovi

Praznično ukrašavanje zeničkih trgova i ulica

Događaji

Čestitka Ajnadžića novoizabranom načelniku Mandiću

Investicije

Sufinansiranje stanova

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Izgrađen vodovod do Bistrice, voda za 380 domaćinstava

Komunalni poslovi

Zimsko održavanje puteva na području Kaknja u zimskoj sezoni 2020/2021. godina vršit će preduzeća “Trgošped”, “Mega Travel” i “Vodokom”

Komunalni poslovi

Stabilnije vremenske prilike pogoduju zamjeni instalacija iz tri pravca

Kultura i obrazovanje

Nagrada za najboljeg fizičara Balkana - TV prilog