Ulica Isevića sokak: Građani prezadovoljni, bit će rekonstruisana kompletna ulica05.12.2020.

U obnovu će biti uloženo oko 100.000 KM.

Komunalni poslovi


U toku je realizacija još jednog projekta u općini Stari Grad planiranog za 2020. godinu, a kojim se ispunjavaju prijedlozi i zahtjevi građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja. Riječ je o rekonstrukciji ulice Isevića sokak na Bistriku u čiju obnovu će biti uloženo oko 100.000 KM.

Kako kažu građani, ova ulica je za njih poveznica i najkraća ruta do srca grada i koristi ga veliki broj ljudi, kako ovog tako i drugih okolnih naselja. Iznimno je ovo frekventna pješačka i putna zona, odnosno jedna od glavnih sporednih ulica prema Vijećnici i Baščaršiji. Inače, ulica Isevića sokak je u veoma lošem stanju, uništena velikim brojem prokopa. Prethodnih godina građani su iznosili inicijativu za njenu sanaciju, te je uvrštena u program rada za 2020. godinu. Radovi su u toku, a prema informacijama iz nadležne Službe za investicije i komunalne poslove, ulica se radi cijelom dužinom od 240 metara. U Službi smo saznali da su uklonjeni stari trotoari i ivičnjaci u dužini od oko 160 metara na obje strane ulice u pravcu spoja sa ulicom Isa-bega Ishakovića, odnosno sa obalom rijeke Miljacke. Na tim mjestima su već postavljeni novi ivičnjaci. „Nakon poslova na trotoarima i ivičnjacima, uslijedit će mašinsko uklanjanje starog dotrajalog asfalta cijelom dionicom od 240 metara“, pojasnili su dodatno u Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad.

U razgovoru sa građanima ove starogradske ulice saznali smo koliko im znače radovi koji se trenutno izvode u njihovoj ulici. Sanacija će im puno značiti kako iz praktičnog tako i sigurnosnog aspekta. „Presretni smo zbog radova, jer je ovo ulica koju mi svakodnevno koristimo, a bila je zaista u lošem stanju zbog jako čestih prokopa“, potvrdio nam je Ahmed Smajović koji živi na broju 23 ulice Isevića sokak. Smajović nam je ispričao da u ovoj ulici živi preko 60 godina i da se sjeća kada je prvi put asfaltirana. „Doselio sam se ovdje 1957. godine i to je bila makadamska cesta. Dobro se sjećam davne 1959. godine kada je ulica po prvi put asfaltirana“, prisjeća se Smajović. Pohvalio je rad Općine Stari Grad na čelu s načelnikom mr. Ibrahimom Hadžibajrićem i istakavši da kao stanovnik primjećuje brojna ulaganja i sanacije u njegovoj mjesnoj zajednici Bistrik.

Šetajući ulicom sa sekratarom Mjesne zajedice Bistrik Jasminom Elezović zatekli smo Omera Hujdura, koji je također potvrdio značaj ovog projekta za građane. „Ulicu koristi zaista veliki broj ljudi, kako građani ove ulice, tako i građani brojnih drugih ulica“, istakao je Hujdur. Kazao nam je da cijeli život živi u ovoj ulici i da mu je neizmjerno drago zbog radova koji se sada izvode. „Načelnik Hadžibajrić nam je obećao sanaciju naše ulice i evo i sami vidite, izbori su prošli ali radovi se izvode punom parom. Šta da kažem...? Za ovakvu lokalnu vlast na čelu s načelnikom Hadžibajrićem uvijek smo tu na raspolaganju, jer bez jake lokalne vlasti nema ni države“, poručio je Hujdur.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Komunalni poslovi

Uskoro završetak sanacije pristupne staze i stepeništa u Ulici Nusreta Fazlibegovića

Komunalni poslovi

Radi se sanacija oštećenja na lokalnim cestama u Starom Gradu

Komunalni poslovi

Stanovnici Ulice Maria Mikulića dobili obnovljeno stepenište i pristupnu pješačku stazu

Komunalni poslovi

Zimsko održavanje puteva na području Kaknja u zimskoj sezoni 2020/2021. godina vršit će preduzeća “Trgošped”, “Mega Travel” i “Vodokom”

Najnoviji:

Komunalni poslovi

Rekonstrukcija ulice Bistua Nuova ulazi u završnu fazu

Kultura i obrazovanje

Grad Sarajevo izabran u izvršni odbor Svjetske unije olimpijskih gradova

Kultura i obrazovanje

U Olimpijskom muzeju Sarajevo počela dvodnevna radionica za mlade

Događaji

Načelnik Hadžibajrić uputio čestitku povodom Dana državnosti

Najpopularniji:

Investicije

Potpisani Ugovori za realizaciju projekta putne infrastrukture u Gradu Živinice

Komunalni poslovi

Asfaltiranje ulice Mraovac

Događaji

Patriotska liga Srebrenik

Događaji

Općina Jablanica se priključila "Inicijativi za zeleniju i održivu budućnost"