Izgradnja hidrofleks stanice na Kromolju i kanalizacije u Ulici Borak plaćena, ViK treba da izvede radove01.12.2020.

Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje je dostavila KJKP „Vodovod i kanalizacija“ projekat sa ciljem pokretanja zahtjeva za izdavanje urbanističke saglasnosti.

Komunalni poslovi


Sporazumom koji je sklopljen između Općine Centar Sarajevo i KJKP „Vodovod i kanalizacija“ 18.05.2016. godine o finansiranju radova, Općina Centar se obavezala da ovom preduzeću uplati 323 hiljade KM za navedene projekte. 

Općina Centar Sarajevo je uradila izmjenu projekta izgradnje hidrofleks stanice Kromolj s obzirom da su u prvobitnom projektu uočeni određeni nedostaci. Projekat je dobio saglasnost od Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje je dostavila KJKP „Vodovod i kanalizacija“ projekat sa ciljem pokretanja zahtjeva za izdavanje urbanističke saglasnosti.  Kada je u pitanju rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže u Ulici Borak Općina je sa KJKP „Vodovod i kanalizacija“ napravila sporazum 2016. godine sa ciljem stvaranja uslova kvalitetne odvodnje otpadnih voda sa ovog lokaliteta. KJKP „Vodovod i kanalizacija“ je samo djelimično ispunio ugovorene obaveze.

S obzirom da je KJKP „Vodovod i kanalizacija“ samo djelimično realizovao ugovorene obaveze nisu se stekli uslovi za priključenje novog stambenog objekta na mrežu, a što je dovelo do pogoršanja situacije na terenu.  I pored ugovora prema kojem je KJKP „Vodovod i kanalizacija“ dužan da realizuje navedeni projekat iz ovog preduzeća zahtijevaju od Općine da organizuje izvođenje zemljanih radova, a da ova firma samo izvede montažne radove.

S obzirom da su u potpisanom ugovoru jasno definisane obaveze Općine i KJKP „Vodovod i kanalizacija“ ova lokalna zajednica očekuje da pomenuto komunalno preduzeće ispoštuje odredbe potpisanog ugovora, te izvede sve radove koji su definisani u ugovoru.   

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Srđan Mandić

mayor

Općina

Centar

Još iz kategorije:

Komunalni poslovi

Most na Bijeloj

Komunalni poslovi

Počinje sanacija ulice Hadžiabdinica na Širokači

Komunalni poslovi

Vodovodna mreža

Komunalni poslovi

Počela podjela kanti za prikupljanje otpada u Butmiru

Najnoviji:

Događaji

Nastavak projekta uređenja Bijele sobe u znak sjećanja na 1.600 ubijene djece opkoljenog Sarajeva

Sport

Načelnik Hadžibajrić potpisao ugovore o stipendiranju mladih sportista iz Starog Grada

Događaji

Služba civilne zaštite Kakanj: U 2020. godini u Kaknju prikupljene 24 ručne odbrambene bombe, dvije tromblonske mine, jedna ručna kumulativna bomba i 50 komada sitne municije

Kultura i obrazovanje

Aprilski upisni rok za prvačiće prilagođen epidemiološkoj situaciji

Najpopularniji:

Događaji

Direktor GPBiH Zoran Galić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić održali sastanak

Događaji

Promovisani rezultati programa Omladinske banke Zenica

Događaji

TV prilog povodom Dana državnosti

Kultura i obrazovanje

NOVO IZNENAĐENJE ZA NAŠE NAJMLAĐE IZ JU CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR