Završena sanacija ulice Ablagijin sokak: Građani zadovoljni, djeca uživaju02.11.2020.

Ulica Ablagijin sokak nakon dugo godina dobila je novi asfalt. Radi se o jednom od najavljenih ovogodišnjih projekata u mjesnoj zajednici Mošćanica, a asfaltirana je ulica dužine 320 metra.

Komunalni poslovi


Ulica Ablagijin sokak nakon dugo godina dobila je novi asfalt. Radi se o jednom od najavljenih ovogodišnjih projekata u mjesnoj zajednici Mošćanica, a asfaltirana je ulica dužine 320 metra. Projekat je sa oko 55.000 konvertibilnih maraka u cjelosti finansirala Općina Stari Grad.

Koliko je sanacija ove ulice imala značaja za mještane ovog naselja kazala nam je Enesa Kantarija koja više od 40 godina živi u ulici Ablagijin sokak.

Enesa nam je ispričala da je ulica bila u veoma lošem stanju. „U ovoj ulici živim od 1980. godine i nikada se nije kako treba sanirala. Radili su se razni prokopi zbog kvarova na plinskim i vodovodnim instalacijama i ulegnuća su bila strašna. Tražili smo putem Mjesne zajednice da Općina nešto poduzme i jako smo zahvalni svima na urađenoj sanaciji i asfaltiranju ulice. Ovo je odlično“, kazala je Enisa. Zahvalila se Općini Stari Grad na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem što je prepoznala značaj i važnost realizacije ovog velikog projekta za sve mještane ove ulice.

Komšija Hajran Pašalić, stanuje nekoliko kuća dalje od Enise, rođen je u ovoj ulici i kazao nam je kako se sjeća da je sanacija posljednji put rađena prije nekih 20-ak godina.

„Saniralo se nekad davno, ali dobro se sjećam da su se veoma brzo pojavila ulegnuća. Što se tiče ovih radova, zaista smo zadovoljni, radovi su kvalitetno izvedeni i hvala Općini koja je ove godine uradila veliku stvar za sve stanovnike naše ove ulice“, kazao je Pašalić.

U ulici smo pored vidno zadovoljnih građana zatekli i veliki broj djece. Neki su se vozili bicikle, neki na rolšue, a neki na skejtbordu. Kazali su nam da su jako sretni što imaju novu ulicu, te da se sada uživaju u dječijim radostima...

U sklopu projekta radilo se uklanjanje oštećenog asfalta sa ugradnjom tamponskog materijala, čišćenje slivnika, izdizanje šahtova, šibera i rešetki i za kraj je planirana ugradnja nove asfaltne površine cijelom dužinom ulice.

Radovi se izvode u okviru ugovora o tekućem održavanju cesta po prioritetima mjesnih zajednica na području općine Stari Grad. Izvođač radova je bila firma 'OXA' iz Sarajeva.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Komunalni poslovi

Obnovljeni brojni društveni domovi na području grada Zenica

Komunalni poslovi

Nastavak realizacije projekta proširenja kanalizacione mreže

Komunalni poslovi

Nastavljeno utopljavanje stambenih objekata i izgradnja novih igrališta

Komunalni poslovi

Napreduju radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Danijela Ozme

Najnoviji:

Događaji

Gradonačelnik Helić posjetio firmu „Tursun-prom“

Poljoprivreda

Podrška poljoprivredno - prehrambenom sektoru

Donacije

Općina Novi Grad pomaže rad narodnih kuhinja, donirano pet tona brašna

Kultura i obrazovanje

Obavijest o uplati osme rate stipendije studentima pripadnicima boračke populacije

Najpopularniji:

Kultura i obrazovanje

Općina Centar brine o mališanima

Događaji

Općinsko vijeće Centar raspravljalo o posljedicama proglašenja historijskog urbanog krajolika na području ove općine

Komunalni poslovi

USKORO Asfaltiranje i uređenje Zdene

Komunalni poslovi

Vodosnadbijevanje