Jasmin Imamović: Ovo je priznanje za sve nas29.10.2020.

Gradonačelniku Tuzle dodijeljeno priznanje “Kruna razvoja privrede”

Događaji


LRC BIS – Business Intelligence System, najveća bonitetna kuća u Bosni i Hercegovini, dodijelila je gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću, priznanje “Kruna razvoja privrede”. Prema analitičkim podacima ove kompanije, Grad Tuzla je ispunio sve kriterije projekta “Gradovi, općine, biznis” u kategoriji velikih općina,  obzirom da je u protekle četiri godine ostvario natprosječne pokazatelje privrednih kretanja, u smislu rasta prihoda, rasta broja uposlenih, rasta izvoza i rasta broja firmi.

U svom obraćanju, predstavnica kompanije LRC, Enisa Šljuka, istakla je da je kompanija LRC BIS, uz metodologiju Blue Deska uspostavila jedinstvenu metodologiju rangiranja lokalnih zajednica kojima se dodjeljuje priznanje „Kruna razvoja privrede BiH“, a koji se temelje isključivo na ekonomskim kriterijima u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja. Uspostavljena metodologija prepoznaje lokalne zajednice u kojima privredni sektor ima najbolje performanse u poređenju sa drugim privrednim sektorima u drugim lokalnim zajednicama.

Uz čestitke gradonačelniku Jasminu Imamoviću na postignutim rezultatima  u sva četiri pokazatelja privrednog razvoja koje prati ova kompanija, Enisa Šljuka je istakla da je Grad Tuzla rangiran u kategoriju „Velikih općina/gradova“, te da je, prema rezultatima na osnovu završnih finansijskih izvještaja za 2019. godinu, u prethodne četiri godine ostvario natprosječan rast prihoda, rast broja uposlenih, rast izvoza i rast registrovanih kompanija. Takođe, je istakla da se na području grada Tuzle nalazi 350 bonitetno pouzdanih kompanija, te da se od 100 najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini, njih 23 nalazi na području grada Tuzle, dok 85 kompanija spada u tzv. brzorastuće kompanije.

U svom telefonskom obraćanju, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, izjavio je: “Višegodišnji zajednički i kontinuirani trud je dao rezultate mjerljive i vidljive u rastu prihoda, rastu broja uposlenih, rastu izvoza i rastu broja registrovanih kompanija. Tuzla ide naprijed. Ne samo naprijed, Tuzla ide ispred. Zahvaljujem građanima na povjerenju i privrednicima i radnicima koji su nosioci privrednog razvoja. Zahvaljujem gradskim službama i većini u Gradskom vijeću na zajedničkom trudu. Ovo je priznanje za sve nas.”

U ime gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, priznanje je primila Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla. “Čestitam gradonačelniku Jasminu Imamovuću na ovom značajnom priznanju. Ovo je za Grad Tuzlu posebno značajno priznanje jer dokazuje opredjeljenost gradonačelnika i Gradskog vijeća ka kontinuiranom unapređenju poslovnog okruženja na području grada Tuzle. Održiv ekonomski razvoj je jedan od naših najvažnijih strateških ciljeva i  ovo priznanje je potvrda dosadašnjeg rada, ali će  zasigurno biti i pokretač novih inicijativa koje će rezultirati novim projektima, otvaranjem novih kompanija i radnih mjesta i biti podsticaj za dalji razvoj našeg grada”, istakla je Perić prilikom preuzimanja priznanja “Kruna razvoja privrede”.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Jasmin Imamović

mayor

Općina

Tuzla

Još iz kategorije:

Događaji

VOGOŠĆANSKI BAZEN PONOVO U FUNKCIJI

Događaji

Čestitka Općinskog vijeća Centar za međunarodni dan Roma

Događaji

Općinski načelnik potpisao Sporazum o saradnji sa Udruženjem poslovnih žena u BiH

Događaji

Gradonačelnik Kasumović uručio vaučer u vrijednosti 100.000 KM Udruženju penzionera/umirovljenika Grada Zenica

Najnoviji:

Investicije

Rješavanje stambenog pitanja za pripadnike boračke populacije

Komunalni poslovi

Bakije sokak: Zamijenjene instalacije u dijelu ulice, slijedi nastavak sanacije

Kultura i obrazovanje

Upis na kurs digitalnog marketinga u Centru kulture i mladih

Događaji

Održan sastanak sa predstavnicama Udruženja civilnih žrtava rata

Najpopularniji:

Javni pozivi i konkursi

Registracija vakcinisanja protiv Covid-19 moguća i u mjesnim zajednicama

crawler

Počinje Pozorišni studentski festival Postfest

Kultura i obrazovanje

U Olimpijskom muzeju Sarajevo počela dvodnevna radionica za mlade

Komunalni poslovi

Sanirane devastirane ploče i oštećenja u Aleji ambasadora