Direktor GPBiH Zoran Galić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić održali sastanak17.10.2020.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Granične policije BiH u pograničnom području Grada Bihaća.

Događaji


Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić održali su sastanak u Glavnom uredu GPBiH. Na sastanku su razgovarali o aktivnostima Granične policije BiH u pograničnom području Grada Bihaća, a ravnatelj Galić upoznao je gradonačelnika Fazlića s dosadašnjim te planiranim mjerama i planovima Granične policije BiH u kontekstu migrantske krize.
Direktor Galić je rekao da je ključna suradnja u borbi protiv nezakonitih migracija i iskazao podršku Gradu Bihaću.
“Zadovoljstvo mi je što smo konačno sjeli da porazgovaramo o cjelokupnoj situaciji vezano za migrantsku krizu. Razumijem vapaj građana Bihaća i teret s kojim se gradonačelnik Bihaća nosi, ali nažalost Granična policija nije u mogućnosti samostalno se izboriti s migrantskom krizom, država mora žurno reagirati. Zahvaljujem gradonačelniku Bihaća, gospodinu Šuhretu Fazliću, što je dao prostora da pojasnimo na koji način Granična policija djeluje, kakvim kapacitetima raspolaže, na što ne možemo utjecati i slično. Krajina mnogo trpi i mi ćemo nastaviti ulagati maksimalne napore da se spriječe nezakoniti prelasci državne granice”- rekao je direktor Galić.
Da je važna suradnja, istaknuo je i gradonačelnik Fazlić:
“Dogovorili smo da u narednom periodu kroz zajedničku saradnju i koordinaciju između Grada Bihaća i Granične policije BiH ostvarimo prvenstveno bolju razmjenu informacija i podataka, te da se nastave dosadašnje aktivnosti na sprječavanju nezakonitih prelazaka državne granice, uz kontinuirane mjere odvraćanja ilegalnih migranata”, rekao je gradonačelnik Fazlić.
Istaknuta je spremnost Granične policije BiH da se i u idućem razdoblju, kroz jačanje kapaciteta ljudskih resursa i opreme, dodatno zaštiti granica BiH i spriječi nezakoniti ulazak migranata u BiH, što u konačnici znači i manji broj migranata na području Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Šuhret Fazlić

mayor

Općina

Bihać

Još iz kategorije:

Događaji

Potpisani Ugovori o dodjeli sredstava za podršku osnivanju poduzeća i početku poslovanja u okviru projekta kojeg provodi Udruženje trenera CEFE u BiH u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo

Događaji

Održana 62 sjednica Skupštine opštine Rogatica

Događaji

Prijm stranaka na otvorenom

Događaji

U OPĆINI JABLANICA ODRŽAN CERTIFIKACIJSKI AUDIT ISO STANDARDA 9001:2015

Najnoviji:

Investicije

Sufinansiranje stanova

Događaji

Organizovan prijem za 26 pripravnika

Sport

Deveti turnir u odbojci za žene "Ilidža Volleyball Cup 2020"

Komunalni poslovi

Proširenje ulične rasvjete

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

„Za zeleniju i održiviju budućnost“

Kultura i obrazovanje

Izložba "Moj bijeg u slobodu" otvorena u Centru za kulturu na Dobrinji

Komunalni poslovi

Saradnje u oblasti komunalnih djelatnosti

Događaji

Emisija "Potez"