Potpisani Ugovori za realizaciju projekta putne infrastrukture u Gradu Živinice02.10.2020.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković potpisao je Ugovore sa izvođačima radova planiranih za projekte putne infrastrukture koji će se realizovati na cijeloj teritoriji Grada Živinice.

Investicije


Finansijska vrijednost navedenih infrastrukturnih projekata iznosi 1.350.000,00 KM, a navedena sredstva u potpunosti su osigurana iz Budžeta Grada Živinice.

Radovi na uređenju putne infrastrukture na području Grada Živinice implementiraju se planiranom dinamikom, te s tim u vezi potpisani su navedeni Ugovori sa izvođačima tri živiničke firme, “SE-SARAJKA”, “HIH” i “HOLEX”, a kako bi se svi projekti putne infrastrukture na cijeloj teritoriji Grada uspješno i realizovali.

Kako ističe gradonačelnik Kamenjaković, s obzirom na to da je Budžet Grada stabilan i da je u suficitu, data je mogućnost da se realizuju svi planirani projekti u Budžetu Grada Živinice, te da će ove godine izvršenje Budžeta biti 100% .

„Kao što smo ranije i obećali potpisali smo Ugovora za realizaciju projekata putne infrastrukture, koji će se finansirati Budžetskim sredstvima Grada Živinice u vrijednosti od 1.350.000,00 KM, na cijeloj teritoriji Grada Živinice, a obuhvatit ćemo sve mjesne zajednice i gradsku zonu u našem Gradu. Ovo je samo jedan segment realizacije projekata iz Budžeta Grada, s obzirom da smo prošle sedmice potpisali Ugovore u vrijednosti 900.000,00 KM za tri velike putne destinacije, a evo sada i za ostale dijelove u našem Gradu. Posebno me raduje što imamo potentan Budžet i što imamo mogućnost da ispunimo sve ono što je upisano u Budžet, te da se projekti realizuju u svim Mjesnim zajednicama. Drago mi je i što će Grad Živinice biti upotpunjen novim infrastrukturnim projektima, a imamo još jedan dio koncesija koje su u pripremi i koje ćemo ubrzo početi relaizovati. Zadovoljstvo nam je da svaki dio Grada napravimo kvalitetnim za življenje. Budžet Grada će ove godine biti izvršen 100%, a prošle godine je bio 102% jer smo imali namjenska sredstva sa viših nivoa i to su načini na koji će zadovoljstvo građana biti upotpunjeno.“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Samir Kamenjaković

mayor

Općina

Živinice

Još iz kategorije:

Investicije

Novi mamograf za JZU "Kantonalna bolnica Goražde"

Investicije

Završena zgrada za socijalno stanovanje

Investicije

Programom prekvalifikacije radnika za deficitarna zanimanja omogućena obuka i zaposlenje za 43 nezaposlene osobe

Investicije

Četiri mlade osobe pokreću vlastiti biznis

Najnoviji:

Donacije

Preduzeću „Pokop“ uručena specijalizovana mašina

Događaji

OIK: Obavijest o akreditiranju izbornih posmatrača

Javni pozivi i konkursi

Objavljen javni poziv za prijave na konkurs „Čiji je to grad?“

Događaji

Općinsko vijeće Centar raspravljalo o posljedicama proglašenja historijskog urbanog krajolika na području ove općine

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Grad Zenica uložio oko pola miliona KM u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih dječijih i sportskih igrališta

Sport

Načelnik Hadžibajrić potpisao ugovore o stipendiranju mladih sportista iz Starog Grada

Komunalni poslovi

Završena izgradnja stajališta u Ulici Patriotske lige

Investicije

Počinju radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji Bistričke stanice, nacionalnog spomenika BIH