Nova sredstva za Kakanj14.04.2021.

Potpisan Ugovor o uređenju lijeve obale rijeke Bosne u Kaknju na potezu od Mosta mladih do Cementarskog mosta u vrijednosti od 234.000KM

Investicije


Općinski načelnik Aldin Šljivo potpisao je Ugovor sa direktorom Agencije za sliv rijeke Save Delić Sejadom u prostorijama Agencije, a prema kojem bi za par dana trebali krenuti novi radovi na uređenju lijeve obale rijeke Bosne u Kaknju.

Radi se o uređenju obale u dužini od cca 90 metara na potezu od Mosta mladih do Cementarskog mosta, te sanaciji kosina u dužini od cca 100 metara.

Vrijednost Ugovora je 234.000KM sa PDV-om.Podsjećamo da su u toku 2020.godine izvedeni i radovi na uređenju desne obale rijeke Bosne u Kaknju, na potezu od Mosta Mladih u pravcu Cementarskog mosta u ukupnoj vrijednosti od 420.629,94 KM.

Povodom potpisivanja Ugovora načelnik Šljivo je izjavio:

“Ovo su sredstva koja ne povećavaju direktno budžet Općine Kakanj, ali se tim sredstvima realiziraju projekti na području naše Općine, te na taj način se ulaže u razvoj grada i kroz druge izvore finansiranja. Koristimo svaku priliku da se izborimo za nove prihode. U tome nam pomažu Kakanjci na višim nivoima vlasti koji pokazuju zajedničku borbu za razvoj ove lokalne zajednicu.Danas je postignut i dogovor sa direktorom Agencije da se do kraja godine pokušaju obezbijediti dodana sredstva u vrijednosti od cca 100.000KM iz drugih izvora Agencije, a za uređenje ušća rijeke Zgošće za što postoji projekat i što nam trenutno predstavlja veliki problem pri većim količinama kiša. Dosta je kritičnih tačaka na rijekama prve kategorije koje nam prijete izlijevanjem rijeke Bosne iz svog korita i samo istrajnom i uporno borbom možemo postići da naše stanovništvo bude zaštićeno od poplava”.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Mirnes Bajtaraveć

mayor

Općina

Kakanj

Još iz kategorije:

Investicije

Počinju radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji Bistričke stanice, nacionalnog spomenika BIH

Investicije

Sastanak Ćurić-Aćić: Potpisan ugovor o sanaciji putne infrastrukture u Petrovom Polju

Investicije

Starčevica: Nova dvorana u funkciji narednog mjeseca

Investicije

Izgradnja teniskog igrališta

Najnoviji:

Događaji

Potpisani Ugovori o dodjeli sredstava za podršku osnivanju poduzeća i početku poslovanja u okviru projekta kojeg provodi Udruženje trenera CEFE u BiH u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo

Događaji

Održana 11. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar

Sport

Načelnik Hadžibajrić potpisao ugovore o stipendiranju mladih sportista iz Starog Grada

Događaji

Nogometna reprezentacija BiH ima apsolutnu podršku Grada Zenice i svih Zeničana

Najpopularniji:

Događaji

Načelnik Mandić čestitao početak Ramazana

Donacije

Preduzeću „Pokop“ uručena specijalizovana mašina

Investicije

Rekonstrukcija Doma zdravlja

Sport

Odbojkaši Ilidže postigli veliki uspjeh