Općina Stari Grad povodom Uskrsa uručila prehrambene pakete Franjevačkom samostanu svetog Ante za njihove korisnike05.04.2021.

Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa danas je pomoćnica načelnika za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu, Safija Šehović u ime načelnika Općine Stari Grad mr Ibrahima Hadžibajrića, uručila prehrambene pakete Franjevačkom samostanu svetog Ante na Bistriku za njihove korisnike...

Donacije


Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa danas je pomoćnica načelnika za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu, Safija Šehović u ime načelnika Općine Stari Grad mr Ibrahima Hadžibajrića, uručila prehrambene pakete Franjevačkom samostanu svetog Ante na Bistriku za njihove korisnike.

Pomoćnica Šehović uručila je fra Stipanu Radiću, gvardijanu, 30 prehrambenih paketa sa osnovnim namirnicama, a koje će oni već danas proslijediti porodicama koje su u najvećoj potrebi.

“Želim da vam čestitam Uskrs, kojeg vjernici katoličke vjeroispovijesti proslavljaju u nedjelju, 04. aprila, 2021. godine i podijelim sa vama radost ovog i svih ostalih vjerskih praznika. U ime načelnika Hadžibajrića upućujem iskrene čestitke povodom praznika Uskrsa, sa željom da ga provedete u porodičnoj sreći, zdravlju, miru i ljubavi“, poručila je Šehović.

Fra Stipan Radić, gvardijan kojem su uručeni paketi za katoličke porodice, zahvalio se Općini Stari Grad Sarajevo i načelniku Hadžibajriću na današnjem lijepom gestu, a i dugogodišnjoj podršci općenito.

„Zahvaljujući načelniku Hadžibajriću danas ćemo obradovati porodice koje su u najvećoj potrebi. Vjerujte bez pomoći Općine i načelnika Hadžibajrića dosta stvari ne bismo mogli završiti. Veliko hvala na svemu“, kazao je fra Radić, gvardijan.

Predstavnici Službe za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu i Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica su pored ove današnje posjete, jučer na 25 kućnih adresa podijelili prehrambene pakete i porodicama koji u domaćinstvu imaju lice s posebnim potrebama.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Donacije

Općina Novi Grad pomaže rad narodnih kuhinja, donirano pet tona brašna

Donacije

448 najugroženija penzionera dobila po 50 KM od Općine Centar

Donacije

U JZU Dom zdravlja Lukavac u saradnji sa Općinom Lukavac izvršena nabavka medicinske opreme

Donacije

Centru za sport i rekreaciju uručena nova oprema za održavanje zelenih površina i ciciban igrališta

Najnoviji:

Investicije

Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici sačinio analizu pod nazivom “Vrednovanje podsticajnih programa privredi općine Kakanj i prijedlozi za unapređenja”

Događaji

Gradonačelnik Kasumović poručio da je Grad Zenica prijatelj osobama sa invaliditetom

Komunalni poslovi

Počinje jesenja sadnja: Banja Luka dobija tri nove aleje

Javni pozivi i konkursi

Objavljen javni poziv za prijave na konkurs „Čiji je to grad?“

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

U Ulici Danijela Ozme umjesto parkinga uređuje se prostor za pješake i odmor

Donacije

Veterinarskom fakultetu u Sarajevu donirano vozilo za prevoz životinja

Investicije

Sufinansiranje stanova

Događaji

Gradonačelnik Kasumović pozvao građane Zenice da ne posjećuju predizborne skupove, s ciljem sprječavanja širenja zaraze korona virusom