Općina Stari Grad povodom Uskrsa uručila prehrambene pakete Franjevačkom samostanu svetog Ante za njihove korisnike05.04.2021.

Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa danas je pomoćnica načelnika za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu, Safija Šehović u ime načelnika Općine Stari Grad mr Ibrahima Hadžibajrića, uručila prehrambene pakete Franjevačkom samostanu svetog Ante na Bistriku za njihove korisnike...

Donacije


Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa danas je pomoćnica načelnika za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu, Safija Šehović u ime načelnika Općine Stari Grad mr Ibrahima Hadžibajrića, uručila prehrambene pakete Franjevačkom samostanu svetog Ante na Bistriku za njihove korisnike.

Pomoćnica Šehović uručila je fra Stipanu Radiću, gvardijanu, 30 prehrambenih paketa sa osnovnim namirnicama, a koje će oni već danas proslijediti porodicama koje su u najvećoj potrebi.

“Želim da vam čestitam Uskrs, kojeg vjernici katoličke vjeroispovijesti proslavljaju u nedjelju, 04. aprila, 2021. godine i podijelim sa vama radost ovog i svih ostalih vjerskih praznika. U ime načelnika Hadžibajrića upućujem iskrene čestitke povodom praznika Uskrsa, sa željom da ga provedete u porodičnoj sreći, zdravlju, miru i ljubavi“, poručila je Šehović.

Fra Stipan Radić, gvardijan kojem su uručeni paketi za katoličke porodice, zahvalio se Općini Stari Grad Sarajevo i načelniku Hadžibajriću na današnjem lijepom gestu, a i dugogodišnjoj podršci općenito.

„Zahvaljujući načelniku Hadžibajriću danas ćemo obradovati porodice koje su u najvećoj potrebi. Vjerujte bez pomoći Općine i načelnika Hadžibajrića dosta stvari ne bismo mogli završiti. Veliko hvala na svemu“, kazao je fra Radić, gvardijan.

Predstavnici Službe za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu i Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica su pored ove današnje posjete, jučer na 25 kućnih adresa podijelili prehrambene pakete i porodicama koji u domaćinstvu imaju lice s posebnim potrebama.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Donacije

Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 26 porodilja iz Centra

Donacije

Općina Novi Grad pomaže rad narodnih kuhinja, donirano pet tona brašna

Donacije

Veterinarskom fakultetu u Sarajevu donirano vozilo za prevoz životinja

Donacije

Preduzeću „Pokop“ uručena specijalizovana mašina

Najnoviji:

Kultura i obrazovanje

“Nedjelja djeteta”: Mališani preuzeli “ključeve grada”

Javni pozivi i konkursi

Nastavlja se podrška mladim, nezaposlenim ljudima - raspisan javni poziv za nove start up-e

Događaji

VOGOŠĆANSKI BAZEN PONOVO U FUNKCIJI

Komunalni poslovi

Potpisani ugovori o izvođenju radova na humusiranju, ozelenjavanju i postavljanju mobilijara u Eko-parku Tršće

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Grad Zenica uložio oko pola miliona KM u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih dječijih i sportskih igrališta

Poljoprivreda

Obilazak poljoprivrednika i stočara iz Starog Grada: Najavljena podrška u vidu podsticaja i mehanizacije

Investicije

Javni poziv: Prijavite se i osvojite 10.000 KM za prvi biznis

Događaji

Gradonačelnica Babić i predsjedavajući Fejzić uputili telegram saučešća povodom smrti Edhema Sirče