Počelo Evropsko prvenstvo u taekwondou za kadete i kadetkinje14.12.2020.

Dvije zlatne medalje za BIH na Evropskom prvenstvu u taekwandou za kadete

Sport


U Sarajevu je juče počelo Evropsko prvenstvo u taekwondou za kadete i kadetkinje, a na rasporedu su bile borbe kadeta.

Dva zlata za Bosnu i Hercegovinu donijeli su Fahrudin Adilović u kategoriji do 57 kilograma i Benjamin Husić u kategoriji do 53 kilograma.

Srebrenu medalju za našu državu osvojio je Benjamin Ibrahimkadić u kategoriji do 65 kilograma, a bronzanu Omer Mehmedović u kategoriji do 33 kilograma.

U ukupnom poretku ekipno najbolja je bila reprezentacija Ukrajine, Bosna i Hercegovina je zauzela drugo mjesto, dok je trećeplasirana bila reprezentacija Hrvatske.

U kategoriji do 65 kilograma zlatnu medalju osvojio je Alexander Plaipetch-unes iz Norveške. Srebreni je bio spomenuti reprezentativac BiH Ibrahimkadić, dok su bronzane medalje osvojili Matvii Forostiuk iz Ukrajine i Eugen Karakas iz Hrvatske.

U kategoriji do 61 kilograma, najbolji je bio predstavnik  Hrvatske, Grga Dugac, drugoplasirani je bio Moncef Miguel iz Hrvatske, a treće mjesto su zauzeli Andrei Lucian Haragis iz Rumunije, te predstavnik Kosova Jon Gashi.

Predstavnik BiH Fahrudin Adilović bio je zlatni u kategoriji do 57 kilograma, drugo mjesto osvojio je Miro Jukić iz Hrvatske, a treće mjesto bili su Elion Agushi iz reprezentacije Kosova, te Deyan Pavlin iz Bugarske.

U kategoriji do 53 kilograma bh. predstavnik Benjamin Husić je ostvario pobjede nad predstavnicima Crne Gore i Bugarske, a u finalnoj borbi je bio bolji od Denysa Pavliukova iz Ukrajine.

Bh. takmičar dobio je nagradu za najboljeg pojedinca prvenstva u kategoriji kadeta.

Kategoriju do 49 kilograma obilježio je Daniil Maydaniuk iz Ukrajine, drugo mjesto zauzeo je Luka Bucković iz Hrvatske, a bronzani su bili Borislav Tsikov iz Bugarske, te Jan Raskovic iz Slovenije.

Poljak Mateusz Chrzanowski bio je najbolji u kategoriji do 45 kilograma, drugo mjesto je zauzeo Miloš Mandić iz Srbije, dok su bronzanu medalju dobili Matvii Brukhnov iz Ukrajine te Lucio Matuzić iz Hrvatske.

Kategorija do 41 kilograma pripala je Nijemcu Enisu Caliku, drugi je bio predstavnik Moldavije Igor Tabacari dok su treće mjesto zauzeli Francuz Jibryl Mara te Crnogorac Vasilije Nestorović.

Kategorija do 37 kilograma pripala je još jednom Ukrajincu, Maksymu Manenkovu, srebreni je bio Todor Vasilić iz Srbije, dok su treće mjesto osvojili predstavnik Bugarske Georgi Stoev i Andre Filipe iz Portugala.

Omer Mehmedović iz Bosne i Hercegovine osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 33 kilograma. U pohodu na zlatnu medalju zaustavljen je od predstavnika Rumunije Ceteana Eduarda koji je zauzeo drugo mjesto, dok je najbolji bio Raz Mansur iz Izraela.

Još jedno treće mjesto u ovoj kategoriji pripalo je Martirosu Tarkhanianu iz Ukrajine.

Aleksandr Muskevits iz Estonije bio je najbolji u kategoriji preko 65 kilograma, Danylo Tarasenko iz Ukrajine bio je drugoplasirani, dok su treće mjesto zauzeli Roko Ešegović iz Hrvatske, te Stevan Vuletić iz Crne Gore.

Posljednjeg dana Evropskog prvenstva na rasporedu su borbe kadetkinja.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Abdulah Skaka

mayor

Općina

Sarajevo

Još iz kategorije:

Sport

Načelnik Hadžibajrić potpisao ugovore o stipendiranju mladih sportista iz Starog Grada

Sport

Kadeti KK Ilidža s pobjedom počeli sezonu

Sport

Nastavak podrške radu Karate kluba „Baščaršija“ iz Starog Grada

Sport

Potpisan ugovor između Općine Ilijaš i KSBIH

Najnoviji:

Javni pozivi i konkursi

Nagradni konkurs za najbolje fotografije na temu “Boje mog mjesta”

Događaji

Sjećanje na istaknute kakanjske antifašiste pred 8.april-Dan oslobođenja Kaknja: Miladin Dragić (1903-1944)

Događaji

Vijećnici položili svečanu zakletvu, Sejad Đozo izabran za predsjedavajućeg

Donacije

Po 500 KM za 39 porodica sa troje i više djece od Općine Novi Grad

Najpopularniji:

Kultura i obrazovanje

Čestitka gradonačelnika povodom Svjetskog dana učitelja

Komunalni poslovi

Saradnja mještana i Grada Visoko: Izgrađeno dječije igralište u naselju Bradve

Događaji

Služba civilne zaštite Kakanj: U 2020. godini u Kaknju prikupljene 24 ručne odbrambene bombe, dvije tromblonske mine, jedna ručna kumulativna bomba i 50 komada sitne municije

Komunalni poslovi

Novi sadržaji u Pionirskoj dolini