Članovi općinskog Centra za promociju i unapređenje zdravlja čestitali načelniku Hadžibajriću03.12.2020.

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas članove i rukovodstvo Centra za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad, a povod je bio planiranje budućih aktivnosti i rezimiranje godine na izmaku.

Događaji


Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas članove i rukovodstvo Centra za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad, a povod je bio planiranje budućih aktivnosti i rezimiranje godine na izmaku.

Udruženje „Generacija“ od 2017. godine zaduženo je za vođenje ovog značajnog centra i servisa za osobe treće životne dobi. Mahir Selmanović, predsjednik udruženja i voditelj Centra za promociju i unapređenje zdravlja, iskoristio je priliku da načelniku Hadžibajriću čestita na izbornoj pobjedi i poželi mnogo sreće u narednom četverogodišnjem mandatu. Čestitke za kvalitetan i predan rad, Selmanović je uputio i sekretaru organa državne službe mr Almi Destanović, te pomoćnici načelnika za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Selmi Velić, koje su također prisustvovale današnjem druženju. Govoreći iz perspektive centra, njegovih članova i ljudi kojima su pomagali, Selmanović je kazao da je Općina Stari Grad, na čelu sa načelnikom Hadžibajrićem, vodila dobru politiku. „U ovo teško doba pandemije dali ste veliku podršku ljudima, posebno onim na marginama društva i zbog toga vam se svi iskreno zahvaljujemo“, rekao je Selmanović, a potom uručio načelniku Hadžibajriću prigodan poklon.

Godinu na izmaku je apsolutno obilježila pandemija korona virusa koja je u potpunosti poremetila sve normalne tokove života u cijelom svijetu. Iako su to učinile brojne druge ustanove i kolektivi, Centar za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad nije obustavio niti jednu svoju uobičajenu aktivnost. Dobro poznate terapijske vježbe održavane su na otvorenom, odnosno online ili putem TV prijenosa. Otvorene su posebne telefonske i viber linije za zdravstvena savjetovanja. U saradnji sa Općinskim štabom civilne zaštite Stari Grad formirani su timovi koji su u jeku koklektivne karantine obilazili stare osobe, donosili im hranu ili lijekove, obavljali kupovinu, dijelili zaštitnu opremu i davali savjete. O konkretnim planovima za narednu godinu Selmanović nije mogao govoriti, s obzirom na vrlo neizvjesnu budućnost i predviđanjima oko pandemije korona virusa. Ipak, obećano je da Centar za promociju i unapređenje zdravlja nastavlja uspješno djelovati kao zdravstveni servis građana svih generacijskih grupa iz cijelog Kantona Sarajevo, što ga čini jedinstvenim projektom Općine Stari Grad.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Ibrahim Hadžibajrić

mayor

Općina

Stari Grad

Još iz kategorije:

Događaji

Pred Dan državnosti BiH – Kakanjski antifašisti su dali veliki doprinos u stvaranju uslova za obnovu državnosti BiH (serijal priča): Melenta Bošnjak (1911-1943)

Događaji

Međunarodni dan ljudskih prava

Događaji

Čestitka Ajnadžića novoizabranom načelniku Mandiću

Događaji

Građanima je potrebna ambulanta porodične medicine na Višnjiku

Najnoviji:

Komunalni poslovi

Stari Grad: Počela isporuka industrijske soli mjesnim zajednicama

Donacije

Odobrena poticajna sredstva za 104 fizička lica (obrtnika) i sredstva su uplaćena na transakcijske račune obrtnika

Komunalni poslovi

Grad Sarajevo osigurao nesmetan saobraćaj: U funkciji druga cijev tunela Ciglane

Komunalni poslovi

Uređenje vodotoka II kategorije

Najpopularniji:

Događaji

Patriotska liga Srebrenik

Događaji

Jasmin Imamović: Ovo je priznanje za sve nas

Događaji

Ured načelnika: Upriličen prijem za predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Tršće Mustafu Subašića

Događaji

Započela izgradnja spomen-obilježja „Lasta“