Prva Omladinska konferencija u organizaciji Vijeća mladih FBIH04.11.2020.

Prva Omladinska konferencija u organizaciji Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine počinje sutra u Sarajevu i trajat će do nedjelje, 8. novembra.

Događaji


Prva Omladinska konferencija u organizaciji Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine počinje sutra u Sarajevu i trajat će do nedjelje, 8. novembra.

Bit će to prilika da se na jednom mjestu okupe predstavnici vijeća mladih, omladinskih organizacija te mladi aktivisti čije je djelovanje ili interes usmjeren prema postizanju boljeg položaja mladih i razvoju lokalnih zajednica. Sa druge strane, predstavnici vladinog i nevladinog sektora će mladim ljudima prikazati primjere iz prakse, ali i zajedno s njima diskutovati o prostoru i pravcima za poboljšanje postojećih politika i programa.

Održavanje prve Omladinske konferencije se poklapa i s desetogodišnjicom od usvajanja Zakona o mladima Federacije BiH i prilika je da se sagleda stanje na terenu, kako u pogledu ispunjenosti zakonskih odredbi i mehanizama, tako i u pogledu toga koliko su mladi upoznati sa odredbama Zakona o mladima.

 - Vjerujemo da se na probleme i potrebe mladih odgovor može naći isključivo kroz aktivnu saradnju i komunikaciju mladih i donosioca odluka. Upravo zbog toga, Vijeće mladih Federacije BiH želi pružiti mladima priliku da javno iskažu svoje probleme, potrebe i predlože rješenja. Mladi će istovremeno biti informisani o njihovima pravima, koja su sadržana u Zakonu o mladima FBiH - izjavio je projektni koordinator Vijeća mladih Federacije BiH Nedim Alibegović.

Vijeće mladih Federacije BiH je kao organizator poduzelo sve napore da se u izuzetno izazovnom trenutku uzrokovanom pandemijom Covid-19 konferencija i organizuje, te su se odlučili na događaj hibridnog tipa. Dio učesnika će imati priliku sadržaj konferencije slušati uživo u Sarajevu, dok će se svim zainteresovanim pružiti i prilika da konferenciju prate putem online platformi, o čemu se više informacija može pronaći na zvaničnom sajtu organizatora www.vijecemladih.ba

Omladinska konferencija se  realizuje uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT i Ambasade Kraljevine Švedske, saopćeno je iz Vijeća mladih Federacije BiH.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Abdulah Skaka

mayor

Općina

Sarajevo

Još iz kategorije:

Događaji

Sjećanje na istaknute kakanjske antifašiste pred 8.april-Dan oslobođenja Kaknja: Sjećanje na antifašistu Mehmeda Skopljaka (1922-1942)

Događaji

Civilna zaštita u obilasku: Vatrogasci na oprezu, Dom zdravlja ima dovoljno testova, policija na terenu i prati stanje

Događaji

Čestitka Općinskog vijeća Centar za međunarodni dan Roma

Događaji

Zasijedao Privredni savjet

Najnoviji:

Kultura i obrazovanje

Kurs italijanskog jezika u Centru kulture i mladih Općine Centar

Kultura i obrazovanje

Održana edukacija uposlenika civilne zaštite o korištenju GIS baze u sklopu projekta 'EU za bolju civilnu zaštitu u BiH'

Događaji

Broj sklopljenih brakova u Općini Novo Sarajevu zadržava isti trend u odnosu na prethodne godine

Poljoprivreda

Poziv za registraciju poljoprivrednig gazdinstava

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Informacija: Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada počinje danas

Kultura i obrazovanje

Podjela školske opreme

Poljoprivreda

Prijava jesenske sjetve

Kultura i obrazovanje

Načelnik Hadžibajrić: Izdvojit ćemo 300.000 KM za stipendiranje naših učenika i studenata u 2020/21. školskoj godini