U Tuzli počinje topla proba sistema daljinskog grijanja06.10.2020.

Održan sastanak gradskih čelnika sa direktorom Centralnog grijanja d.d. Tuzla

Komunalni poslovi


Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i predsjedavajuća Gradskog vijeća, Nataša Perić, održali su 5.10.2020. godine, sastanak sa direktorom Centralnog grijanja d.d. Tuzla, Nevresom Arnautovićem. Direktor Centralnog grijanja je obavijestio gradonačelnika i predsjedavajuću Gradskog vijeća da je 05.10. počela topla proba sistema daljinskog grijanja u Tuzli. Gradonačelnik Imamović je izrazio zadovoljstvo ovom informacijom: „Danas je toplo, ali nam predstoje hladniji dani i noći, pa je dobro i za zdravlje građana što je Centralno grijanje, u saradnji sa Termolektranom Tuzla, otpočelo sa toplim probama. Ponosan sam na činjenicu da Tuzla ima ubjedljivo najveći procenat stanovništva na daljinskom grijanju. Daljinsko grijanje u Tuzli je najkvalitetnije, najsigurnije i po cijeni, za građane, najjeftinije u Bosni i Hercegovini. Grad Tuzla i Centralno grijanje u kontinuitetu rade na daljem širenju mreže daljinskog grijanja i ovaj pravac je jedan od naših najvažnijih prioriteta, sadržan našim strateškim dokumentima. Pored toga, Tuzla je jedini Grad koji daje značajna sredstva za subvencije građanima za smanjenje mjera aerozagađenja: za utopljavanje stambenih objekata, za nabavku peći na pelet i toplotnih pumpi, a sve sa ciljem da što manji broj objekata koristifosilna goriva za zagrijavanje i da imamo čišći zrak iznad Tuzle. Nadamo se da će u što skorije vrijeme ovome doprinijeti i postavljanje uređaja za odsumporavanje u Termoelektrani Tuzla. Preduzeće Centralno grijanje Tuzla je najstabilnije javno preduzeće koje se bavi grijanjem u Bosni i Hercegovini“, te čestitao direktoru Centralnog grijanja, Nevresu Arnautoviću i saradnicima na dobrom vođenju ovog javnog preduzeća.

Predsjedavajuća Gradskog vijeća, Nataša Perić je istakla da je Gradsko vijeće osnivač Centralnog grijanja i da joj je i zbog toga zadovoljstvo da su se ispunili uslovi da građani Tuzle u narednim danima imaju tople domove i da je ovo preduzeće ispunilo zadatke koje pred njih postavlja osnivač. „Gradsko vijeće prati rad i razmatra izvještaje o radu Centralnog grijanja i sigurna sam da će i u narednom periodu njihov rad biti ocijenjen kao pozitivan, te da ćemo zajedno nastaviti raditi na širenju mreže daljinskog grijanja i na primjeni drugih mjera smanjenju aerozagađenja“, izjavila je Nataša Perić.

Općina i načelnik

mayor

Načelnik:

Jasmin Imamović

mayor

Općina

Tuzla

Još iz kategorije:

Komunalni poslovi

Prijavite nelegalni otpad i preuzmite aplikaciju

Komunalni poslovi

Načelnik u posjeti Donjim Kolibama

Komunalni poslovi

„Za zeleniju i održiviju budućnost“

Komunalni poslovi

Napreduju radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Danijela Ozme

Najnoviji:

Događaji

Održan radni sastanak na temu poboljšanja rada Covid ambulante u Semizovcu

Događaji

U Općini Centar održan sastanak na temu prestanka mandata izabranim zvaničnicima na lokalnom nivou

Kultura, obrazovanje

Podrška školama i javnim ustanovama u borbi protiv Covic 19

Događaji

Započela izgradnja spomen-obilježja „Lasta“

Najpopularniji:

Komunalni poslovi

Zimsko održavanje puteva na području Kaknja u zimskoj sezoni 2020/2021. godina vršit će preduzeća “Trgošped”, “Mega Travel” i “Vodokom”

Investicije

Počeli radovi na izgradnji Prve transverzale

Komunalni poslovi

Prvi slučaj reinfekcije COVID 19

Komunalni poslovi

Asfaltirani i gornji dijelovi ulice Bakije sokak